Lanserer ny, norsk sneglefanger

 
Lanserer ny, norsk sneglefanger
12.06.13: Magne Skogland så seg lei på brunsneglene i hagen, og tok grep. Nå har han tatt patent på en ny sneglefanger.
12.06.13: Magne Skogland så seg lei på brunsneglene i hagen, og tok grep. Nå har han tatt patent på en ny sneglefanger.
Brunsneglefanger_5.jpg

Skogland er pensjonist og tidligere rørlegger. Som mange andre, opplevde han at Iberiaskogsneglene invaderte hagen i Tysfjord utenfor Haugesund, og ødela plantene der. Han ble lei, og gikk til mottiltak.

- Det var ikke nok bare å plukke dem selv, så mange var de. Derfor bestemte jeg meg for å utvikle en effektiv felle som kunne fange brunsnegler døgnet rundt, forteller oppfinneren bak Brunsneglefangeren i en pressemelding.

Først prøvde han med en rørløsning i plast, som ikke fungerte etter planen. Etter noen ukers testing på sensommeren i fjor, kom han imidlertid frem til en en patent som virket. Oppfinnelsen ser ut som en enkel plastboks med to rør. Men det er altså snakk om en gjennomtenkt og patentert løsning som fungerer etter hensikten; å fange så mange brunsnegler som mulig på kortest mulig tid. 

Tiltrekkes av lukten
Plastboksen har et lokk, og noen cm fra bunnen er det montert to gjennomgående rør, med en lengde på seks-syv centimeter. Man legger sneglegodbiter som eplebiter, appelsin, hundemat eller en skvett pils i boksen, og lukten av maten vil spre seg på grunn av gjennomtrekk i røråpningene.

- Brunsneglen lukter mat på store avstander, og kryper gjerne inn igjennom rørene for å spise. Når den først faller ned på bunnen i boksen kommer den ikke ut igjen, for hvert rør har en plastskive rundt åpningen som stopper ethvert fluktforsøk, forteller Magne Skogland, som har gjort flere forsøk under tilpassingen av Brunsneglefangeren.

1000 snegler på tre uker

Under forsøksmånedene i fjor sommer fanget Skogland så mange som over 1000 snegler på tre uker. I enkelte perioder gikk så mange som 120 brunsnegler i fella på under ett døgn, for deretter å bli lempet over i et saltkar. Flest snegler tar man når fangeren står i skyggen, gjerne under en busk på et fuktig sted. Ellers er det bare å plassere den der man ser at sneglene befinner seg, sier Skogland. 

Brunsneglefangeren lanseres i disse dager og blir produsert og levert av Wee Trading i Førresfjorden. 
- Jeg merker at det er færre snegler her i år, og er svært glad for at fangeren fungerer som tiltenkt. Nå håper jeg at flere hageeiere kan få glede av oppfinnelsen, avslutter pensjonist Magne Skogland.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår