Må hele jobben gjøres på nytt?

 
Må hele jobben gjøres på nytt?Må man egentlig bytte ut alle flisene hvis man er uheldig å få sprekker i noen av dem? (Illustrasjonsfoto: Birgitte Henriksen)
19.12.13: Er det nødvendig å legge alle flisene på nytt, fordi at noen er skadet, lurer en leser. Se hva Fagrådet for våtrom (FFV) svarer.
19.12.13: Er det nødvendig å legge alle flisene på nytt, fordi at noen er skadet, lurer en leser. Se hva Fagrådet for våtrom (FFV) svarer.

Av Birgitte Henriksen

En leser forteller at han har hatt ettårskontroll på sin nye bolig. Det viser seg at tre av flisene på badet har sprukket og må byttes ut. Flisene er ved toalettet og nær en inspeksjonsluke. Det aktuelle firmaet mener at det holder å ta opp de aktuelle flisene og sette inn nye. Men boligeieren har hørt at utskifting av enkeltfliser kan skade membranen, og at hele flisejobben derfor bør gjøres på nytt.

 

Hva mener Fagrådet for våtrom? 
Ifølge daglig leder Cato O. Karlsen i FFV er det ingen selvfølge at hele badet må flislegges på nytt, og han ser ikke bort fra at det i dette tilfellet vil være nok å skifte ut de tre sprukne flisene. Men det avhenger blant annet av hva som er under flisene, og hvor i rommet de sprukne flisene befinner seg. I dusjsonen vil flisene naturligvis være mer utsatt for vann enn i andre deler av baderommet. Er det våtromsplater bak flisene, bør det holde å skifte ut de sprukne flisene. At fliser løsner kan blant annet skyldes at limet har vært litt for tørt når de ble montert. Det kan være lurt å hyre inn en ekstern fagperson for å finne ut hva som er årsaken til at flisene har sprukket, og om det er gjort noen feil i konstruksjonen av baderommet.

 

Har du spørsmål om bad og våtrom? Send dem til bsh@byggfaktamedia.no, og vi ber FFV svare.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår