Misfarget badegulv

 
Misfarget badegulvIllustrasjonsbilde (shutterstock.com)
– Jeg har et baderom fra 1998 med varmekabler under vinylbelegg. Belegget er blitt misfarget som følge av at klær, matte og lignende, som har blitt liggende på gulvet.

Av Bjørn Laberg

Slik lød innledningen på e-posten en av våre badogbolig-lesere nylig sendte oss.

– Underlaget er ikke betong, men plater, tre, spon eller noe sånt. Kan belegget fjernes? Hva kan gjøres med et sånt gulv? Har lyst å fornye, men vet ikke hvordan.

– Gulvet er stygt av misfargede flekker. Det er dusjvegger, men tror ikke det er noe fukt.. 

Bjørn A. Grimsrud, fagsjef i Fagrådet for våtrom (FFV) har følgende råd til vedkommende:

– Mulighetene er flere. Av hensynet til levealder (17 år) er den primære anbefalingen min å renovere badet. Gjennomsnitlig levealder på standard varmekabler fra den tiden er 15-20 år. Alternativt er det mulig å legge nytt vinylbelegg oppå det gamle. Eksisterende vinyl må forbehandles. Kontakt gjerne produsent/leverandør om hva som trengs å gjøres. Dersom gulvet er stivt nok (god bæring), kan det alternativt være mulig å legge nye fliser på eksisterende vinyl. Forbehandling er nødvendig her også.

– I alle tilfeller blir utfordringen her å få en kvalifisert tett overgang til veggen. Er det eksisterende membran på veggene? Jeg vil anbefale deg å kontakte en fagmann/håndverksbedrift med gode referanser innen våtrom - som kan ta en titt på / bistå med kvalifiserte tips og råd, sier Grimsrud avslutningsvis.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle