Møbelstudioet Fjordfiesta overrasker

 
Møbelstudioet Fjordfiesta overrasker
Gjenoppliver Sverre Fehns ikoniske Venezia-stol og lanserer puter til sine populære Scandia-stoler

Det Molde-baserte møbelstudioet Fjordfiesta ankommer årets Designers’ Saturday i Oslo med banebrytende nyheter. På en utstilling med originale Sverre Fehn-møbler lanseres nyheten om at Fehns Venezia-stol er satt i produksjon for første gang siden 1963. Dagen etter lanseres Scandi Lux, en ny putekolleksjon til Scandia-stolene, designet av Anderssen & Voll.   


Designers’ Saturday-messen i Oslo er den viktigste møteplassen for design- og interiørarkitektur i Norge. I årets utgave stiller Fjordfiesta med trippel tilstedeværelse i programmet.

Fredag viser Fjordfiesta en utstilling med originale Sverre Fehn-møbler på Nasjonalmuseet. Lørdag er Paleet arena for lanseringen av den Anderssen & Voll-designede nyheten Scandi Lux, en putekolleksjon tilpasset Scandia-stolene. På søndag, messens siste dag, inviterer Fjordfiesta til debatt om sirkulærøkonomi. 

Venezia-stolen er tilbake
Fredag lanserer Fjordfiesta sitt nyeste prosjekt på Nasjonalmuseet. I samarbeid med Fehn Forvaltning har Fjordfiesta startet arbeidet med produksjon av Venezia-stolen, som i 1963 ble designet av Sverre Fehn til Venezia-paviljongen. Tidligere er Venezia-stolen kun lagd som prototyper, og det er frem til nå blitt produsert bare to eksemplarer. Disse sto i Villa Norrköping, før Fehn tok dem med hjem til Villa Dammann i Oslo. 

Venezia-stolen er innkjøpt til Nasjonalmuseets nyåpnede bibliotek, og den ferdige stolen vil bli lansert i 2022. 

Scandi Lux – en putekolleksjon for Scandia-stolen
Lørdag viser designduoen Anderssen & Voll Scandi Lux-putene de har tegnet til Scandia-kolleksjonen, på Paleet. Stolene, designet av Hans Brattrud i 1959, har blitt Fjordfiestas signaturdesign. Anderssen & Volls pute er utformet for å ivareta stolens ikoniske karakter, samtidig som den gir stolen en grad av komfort som ikke tidligere har vært tilgjengelig. Designerne vil være til stede på lanseringen.

Fjordfiesta har i tillegg oppdatert sitt showroom på Paleet, som man finner i lokalene til det bergenske klesmerket Norwegian Rain. Her kan man se en større bredde av Fjordfiestas sortiment. Putene er også utstilt på Fjordfiestas stand på Nasjonalmuseet.

Debatt om bærekraft i møbelbransjen
Som avslutning på messen, inviterer Fjordfiesta til debatt på Nasjonalmuseet søndag 12. September. Dette er en del av Designers’ Saturday offisielle program «Talks». Her vil Fjordfiestas grunnlegger Pål Lunder møte Jan Christian Vestre, eier av Vestre møbler, for å diskutere viktigheten av bærekraft og sirkularitet for møbelbransjen. Moderator er Elise By Olsen.

Debatten henger sammen med årets tema for messen: «change», som på mange måter er Fjordfiestas bærende prinsipp. Hvordan kan man endre møbelproduksjon til å bli mer bærekraftig? For Fjordfiesta – et kvalitetsbevisst møbelstudio basert i Molde – ligger svaret i lokal produksjon, og å videreføre den norske designarven. Ved å løfte frem ikoniske klassikere fra arkivet, lager Fjordfiesta tidløse møbler som varer en livstid. 

FULLT PROGRAM
Fredag 10.09
Kl. 09:00, Nasjonalmuseet
Pressevisning i regi av Designers’ Saturday.
Pål Lunder og Jacob Fehn vil være til stede.

Lørdag 11.09 
Kl. 18:00-20:00, Paleet.
Lansering av Scandi Lux-kolleksjonen, designet av Anderssen & Voll.
Designerne vil være til stede på lanseringen.
NB: kun inviterte gjester. 
S.U. ragnhild@fjordfiesta.com

Søndag 12.09
Kl. 13:10, Nasjonalmuseet
Paneldebatt mellom Pål Lunder og Jan Christian Vestre. 
Moderert av Elise By Olsen. 

Sverre Fehns Venezia-stol    


Om Fjordfiesta 
Fjordfiesta er en ledende norsk møbelprodusent som ble etablert i 2004 av arkitekt Pål Lunder. Målet var å skape møbler som er inspirert av den norske naturen og som vil vare i generasjoner fremover. Et av de første møblene som ble produsert av Fjordfiesta, er Hans Brattruds stol Scandia, som ble designet på 1950-tallet. Siden den tid er katalogen utvidet og utviklet, og i dag samarbeider Fjordfiesta med en rekke kreative begavelser som Andersen & Voll, Tron Meyer, Thomas Jenkins og Sverre Uhnger, samt flere andre fremtredende norske designere. 

Fjordfiesta ble i 2013 først i Norge til å svanemerke et møbel, og produsenten jobber aktivt med å forbedre og utvikle seg med tanke på en sirkulær forretningsmodell. Fjordfiesta produserer mest mulig av møblene sine i Norge, og har egen produksjon på norsk jord. I juli 2021 fikk Fjordfiesta Miljøfyrtårn-sertifisering.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår