Mønsterglad interiørtrend

 
Mønsterglad interiørtrendGOD ATMOSFÆRE: Fine hotell bruker tapet for å skape den riktige atmosfæren, og med hotellstilen har stadig flere blitt mer vågale hjemme. Tapetet her har «alt»: Ser ut som tekstil, frodige farger og motivet er utryddede dyr. Lekent og lekkert.
Nærmere 40 % av de som pusser opp vurderer å bruke tapet. Og nå vil folk vil ha tapet som skaper atmosfære og stemning.

Tekst: Bjørg Owren/ifi.no

De store tapetleverandørene forteller at vi er i ferd med å bli mer vågale med både farger og mønster. Etter mange år med lyst og ensfarget velger flere nå sprekere og mer personlige løsninger. Tapetleverandøren Borge ser tydelig endringen på bestselgerlisten sin.

– Blant våre fem bestselgere er det mye farger og mønster. Kun ett av designene er «lyst og ensfarget», etter å ha vært det dominerende i mange år, sier Kristin H. Bjørnvik. Hun forteller at folk også er opptatt av tekstur og overflate for å gi veggene liv og få en lun og hyggelig atmosfære i rommet.

Tapet skaper atmosfære
Tapetekspertene er enig om at lite har større effekt enn tapet når det gjelder å skape stil og atmosfære i et rom.

– Et rom uten tapet, ser nesten nakent ut. Se bare på de flotteste hotellene, der bruker alle tapet på veggene, kommenterer Kristian Halvorsen fra Green Apple. Mange av disse tapetene har en overflate som ser ut som tekstil, noe som skaper en behagelig atmosfære. I kontormiljø brukes det også stadig mer tapet, nettopp for å skape en hyggelig atmosfære, kommenterer han.

Populære mønster
Interiørmoten er like variert som klesmoten, og det aktuelle mønstergalleriet er stort. Eksotiske dyr, planter, blomster, bilder av natur, geometriske mønster og klassiske mønster redesignet og tilpasset dagens fargepaletter er blant folkets favoritter.

– Det er gjerne litt lekent. Populære mønster er for eksempel ikat, blomster, sjiraffer og tigre, sier Sverre Wollan fra Intag. Hans inntrykk er at folk også ønsker design som vekker minner og følelser.

Populære farger
Fargene folk bruker på tapet følger det generelle trendbildet, det er mye varme og dype farger. Jordfargene er tilbake og folk kombinerer flere farger i samme rom. Den ensfargede trenden avtar.

– Flere velger mørke farger, blått, grønt, sort og jordtoner er spesielt populære, forteller Wenche Kristiansen fra Storeys.

Mer enn blikkfang
Hvordan tapetene brukes endrer seg også.

– Før satte folk opp et mønstret tapet som blikkfang og kontrast, uten at det hang sammen med resten av interiøret. Nå er det mer tilpasset resten av interiøret. Folk velger mønster med fargekombinasjoner de liker, og bruker disse fargene til andre element i rommet og tilstøtende rom, forteller Karoline Hind Skjæret hos Flügger.

Spennende overflater
Det glitrer i overflaten på mange av tapet nyhetene denne våren. Det betyr ikke at «bling-bling» er tilbake.

– Det blanke er en effekt som skaper dybde, når tapetet kommer på veggen er glitteret er nærmest usynlig, forklarer Eva Bakurowitz fra Fantasi Interiør. Hun minner om at tapet må sees stående når man skal få inntrykk av hvordan det vil ta seg ut på veggen.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår