Mora One – Design for den kresne

 
Mora One – Design for den kresneKjøkkenkranen Mora One Miniprofi skiller seg ut med sitt særegne design. Foto: Mora
Moras nyeste serie har signaturen til Thomas Sandell, en av Sveriges mest anerkjente arkitekter og formgivere. Det synes.

I anledning Mora Armaturs 90-årsjubileum i 2017, fikk Thomas Sandell oppdraget å designe en helt ny serie blandebatterier til kjøkken og bad. Resultatet ble elegant, sobert og moderne, en serie kraner som passer like godt til både en klassisk og moderne interiørstil.

- En kran er en tydelig og funksjonell innredningsdetalj som kan løfte et helt kjøkken eller bad.
Med Mora One ville jeg skape kraner som henter inspirasjon fra Mora Armaturs 90 år lange historie, men som er designet for et moderne hjem, sier Thomas Sandell.

Inspirasjon har han hentet blant annet fra en klassisk gårdspumpe, en grønn eller gjerne rustrød pumpe mange av oss kjenner fra småbruk eller landsteder med egen brønn.

- Det startet med at jeg så bildet av en vakker gammel pumpe som sto på en gård i Mora.
Høyreist og stolt. Det var akkurat dette uttrykket jeg ønsket å skape med Mora One. En serie blandebatterier som på en stilig og elegant måte forteller om anvendelighet, skjønnhet og holdbarhet. Mora One har en design som kommer til å stå seg, sier Sandell.

Den svenske livsstilsbloggeren og keramikeren Elin Lännsjö har fått seg en Mora One Miniprofi med fleksibel slanfe på kjøkkenet. Dette er, sammen med den 40 cm store regnfallsdusjen, den store «stjernen» i serien. Hun beskriver den som vakker, stilfull og tidløs i sin blogg.

Interiørdesigner Monica Karlstein har også oppgradert sitt kjøkken med denne kranen.

- Kjøkkenkranen er, sammen med komfyren, flisene og kjøkkenfronter en viktig detalj som setter stilen i et kjøkken. Man kan si at den er en stilnøkkel, fordi den kranen du velger setter stemningen i hele kjøkkenet.

En kjedelig kran tilfører ingenting ekstra, mens en stilig eller spesiell kran gjør kjøkkenet mer typete og blir en fremtredende detalj som legges merke til og løfter hele kjøkkenet.

Det kan derfor gi stor effekt å bytte ut en kjedelig kran med for eksempel Mora One Miniprofi, designet av Thomas Sandell, en av Sveriges meds omtalte designere for tiden, skriver Karlstein i sin blogg.

Et lekkert design er viktig, men vel så viktig er det den tekniske kvaliteten. Mora One-serien har blitt utviklet og testet over lang tid for å sikre funksjonalitet og kvalitet. Det innebærer at Mora One, som alle andre serier fra Mora Armatur, har mykstenging på både kjøkken- og servantbatteriene, og trykkstyring på termostater. Det sikrer jevn temperatur, og bidrar også til å spare vann og energi, noe Mora Armatur legger stor vekt på.

- Thomas Sandell har vist stor forståelse for Mora Armaturs historie og avanserte produksjon, og vi er stolt av dette spennende samarbeidet. Som designer og arkitekt vet han dessuten mye om hva folk søker og drømmer om når de skaper et nytt hjem, sier Frank Rälg, produktsjef i Mora Armatur.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår