Nå skal det være mønster – også på gulvet

 
Nå skal det være mønster – også på gulvetEt mykt betonggulv i form av tekstilgulv i plankformat, med tre farger lagt i mønster. (Foto: Forbo Flooring)
Vi ønsker forandring. Det gjenspeiles i våre valg av gulv.

Gulvet spiller en større rolle i interiøret enn det har gjort på lenge, noe gulvleverandørene får merke. Vi er mer bevisst gulvets påvirkning i rommet, både estetisk og praktisk, og dette gjelder både for bolig- og prosjektmarkedet.

– Gulvet tilfører interiøret mer enn før, og vi ser at forbrukerne også våger mer. De ønsker i større grad å skape sitt eget uttrykk i boligen med et unikt gulv, sier Ingeborg Bigum Borgen hos Tarkett.

Rolige rammer åpner for mer action på gulvet
– Interiørtrendene har endret seg og vi har roet ned med mørkere og mer dempede farger. Med roligere omgivelser blir det enklere å tilpasse et mønstret gulv, og folk tør å eksperimentere med farger og mønster på andre måter, sier Bigum Borgen.

Arkitektene blir tøffere
I prosjektmarkedet er det også en tydelig kursendring.

– Arkitekter og designere er mer kreative i sine gulvløsninger. Ulike typer gulv, teksturer og farger settes sammen på nye måter og brukes gjerne til å skape soner i et rom, forteller Bigum Borgen.

Dette kjenner Blunck seg igjen i.

– Mer taktile strukturer brukes i større grad, og store rom deles inn i mindre arealer ved bruk av gulv istedenfor vegger, sier hun.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle