Nå skal spa-badet ha farger

 
Nå skal spa-badet ha fargerRETROFARGER: Rause farger og runde former preger badene. I avdelingen «The Bathroom Experience» tøyde Villeroy & Boch strikken med spreke utstillinger i flotte, retroinspirerte farger. (Foto: Chera Westman/ifi.no)
Glem det nøytrale og hvite baderommet, men behold spafølelsen. Nå inntar farger og former baderommet.

Tekst: Chera Westman/ifi.no

Drømmestarten på dagen er en opplevelse av velvære og luksus. På baderommet forbinder vi det med et fossefall av mykt vann i dusjen, rengjøring med varmt vann etter toalettbesøket, rause servanter og elegante materialer på gulv og vegg.

Cecilie Bjørnerud Knap hos Rørkjøp har nylig kommet hjem fra baderomsmessen ISH i Frankfurt. Hun kan konstatere at ønsket om det optimale spa-baderommet fortsatt er toneangivende.

– Trenden peker mot at vi ønsker oss en mer individuell stil på badet, gjerne en stil som i større grad gjenspeiler vår livsstil. Samtidig vil vi at baderommet skal ha en koselig atmosfære, og aller helst gi litt følelse av spa, sier hun.

Fargenes inntog
Hvitt er fortsatt en viktig farge for baderom i alle stiler og størrelser, men det dukker stadig opp nye, lekre kombinasjoner av farger på servanter og møbler, blandebatterier, dusjarmaturer og dusjvegger.

– ISH viser oss at fargene kommer tilbake til baderommet. Etter en lang hvit periode, med et større innslag av sort, inntar nå fargene badet. Det er alt fra duse pastellfarger og matte overflater, til sterkere farger som minner om 70-tallet, forteller hun.

Dusj for to
Den rette spafølelsen får du med en stor takdusj kombinert med sidedusjer i ulik høyde, som gir deg opplevelsen av å stå midt i et mildt tropisk regnvær. Med en romslig dobbeldusj blir det plass til kjæresten også, og innebygget LED-lys setter stemningen.

Dusj også på do
I takt med velværetrenden, øker etterspørselen etter toaletter som rengjør deg med temperert vann; såkalte dusjtoaletter.

– Rent vann både føles, og rengjør bedre enn tørt toalettpapir. Å få en spaopplevelse hver gang du går på do er den nye velværetrenden, sier Wenche Sydhagen hos Geberit, som var en av mange utstillere med dusjtoaletter i ulike varianter. De mer luksuriøse rengjør med varmt vann, tørker med en mild fønvind, og fjerner samtidig luktspor etter toalettbesøket.

Finn drømmebadet
Mulighetene er mange, og å investere i et nytt baderom er en stor avgjørelse. Rommet skal tilfredsstille en rekke krav, ønsker og drømmer.

– Med alle nyhetene som kommer, og alle valgmulighetene, er det mulig å få innfridd sine drømmer, uansett smak. Bruk litt tid på å velge produkter av god kvalitet og en løsning du vil være fornøyd med på lang sikt. Et baderom skal jo brukes ofte og lenge, avslutter Cecilie Bjørnerud Knap.

De «hotteste» baderomstrendene nå:

  • Farge på møbler, kraner, servanter, armaturer og blandebatterier
  • Servanter i sort og grått, men også rosa og andre pastellfarger
  • Servantskap i oliven, sand, sort og grått, og trematerialer
  • Doble takdusjer, sidedusjer og store badekar
  • Luksuriøse materialer som marmor og annen stein på vegger og gulv
  • Dusjtoalett som rengjør deg med temperert vann
  • Store vasker med kantete former eller glassplate med avrundet bolleservant
  • Keramiske fliser med terrazzoutseende
 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår