Nå vil vi bytte gulv på kjøkkenet

 
Nå vil vi bytte gulv på kjøkkenetFOLKEFAVORITT: Nordmenn elsker parkett. Det er et populært valg på kjøkkenet. (Foto: Tarkett)
Når nordmenn skal legge nytt gulv, er det som oftest kjøkkenet som får merke det. Og det er nå i januar vi kjøper mest gulv.

Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Vi kjøper gulv for millioner. Og det er nå vi kjøper mest. Januar er, sammen med mai, den måneden folk kjøper mest gulv. Det fremkommer av tall fra Prognosesenteret.

– Flere enn 4 av 10 av dem som foretar innvendig oppussing svarer at de har pusset opp eller byttet gulv i egen bolig, sier Kåre Elnan, partner og markedsdirektør i Prognosesenteret.

Flest nye gulv på kjøkken
23 prosent av dem som bytter eller pusser opp gulv hjemme, gjør det på kjøkkenet. Baderom kommer på en god annenplass.

– Flest skifter gulv på kjøkken og bad. Mange sier også at de skifter gulv i flere rom samtidig, sier Adrian Ekelund, markedssjef hos Prognosesenteret.

På gulvtoppen
Det er to gulvtyper som troner øverst på ønskelisten hos nordmenn.

– De fleste velger laminat eller parkett. Disse gulvtypene utgjør rundt 70 prosent til sammen, sier Ekelund.

Linn Hagtvedt hos Tarkett er ikke overrasket over at parkett er på topp, og bekrefter at de selv leverer mye av denne gulvtypen til blant annet kjøkken.

– Vi nordmenn er glade i parkett og velger ofte dette til kjøkkenet vårt. Mange har en åpen kjøkkenløsning mot stue, og ønsker et helhetlig inntrykk. Her bidrar parketten i å ta opp elementer fra benkeplater og møbler for å skape en autentisk nordisk stil, forklarer hun.

Tenker nytt
Samtidig som parkett fremdeles er populært, ser de at flere prøver litt nytt på kjøkkenet.

– Vi ser en tendens til at flere velger å gå for klikkvinyl med for eksempel marokkansk-inspirert mønster. Det er enkelt og raskt å legge selv, og gir et helt annet inntrykk enn parkett, sier Hagtvedt.

Hos Polyflor er det også mange som vil ha klikkvinyl. I tillegg er en annen slitesterk klassiker populær:

– Vi leverer mye knottgummigulv til kjøkken. Det får du i kule farger og tidløst design, og det er både klassisk og moderne på én gang. Det er slitesterkt, demper lyd, er godt å gå på og lett å legge, forteller Jan-Erik Jørgensen, daglig leder i Polyflor.

Tenk praktisk – og nytt!
– Før du velger gulv er det lurt å tenke over hva kjøkkenet brukes til. Hvor mye slitasje utsettes rommet for? Er det en aktiv barnefamilie som skal bruke det? Kjøkkengulvet blir ofte utsatt for stoler som dras frem og tilbake, og det kommer søl og sprut fra komfyr og vask. Samtidig er det et gulv du står og går mye på, og det bør kjennes behagelig og gjerne fungere lyddempende, sier Linn Hagtvedt.

Samtidig som det praktiske står høyt på kjøkkenet, oppfordrer hun til å tenke litt utradisjonelt.

– Det kan være en absolutt vinner med tanke på å skape spennende rom med farger og design, avslutter hun.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår