Naturlig og rustikt gulv setter en god stemning

 
Naturlig og rustikt gulv setter en god stemningBØRSTET OVERFLATE: Parkettgulvet Eik Antique Brown er laget av 20,9 centimeter brede Castle Plank, med en dypt børstet, håndskrapt og oljet overflate av eik. Gulvbordene har fasede kanter. Fargen er varmt brun og lun. Foto: Boen
Skjønnheten i et gulv er mer enn det du ser. Hvordan det føles er minst like viktig. Med et håndskrapt gulv får du en stor, rustikk flate med mye karakter, og en god stemning i rommet.

Rustikke gulv – gulv med merker som satt av lang levetid og naturlige uperfektheter – har en helt egen karakter. Det har en ekte og naturlig skjønnhet, og tilfører rommet en unik stemning.

 

– Jo mer teknologibevisste vi blir, dess mer ønsker vi å skape et hjem som formidler følelser og individualitet. Med mye skjermbruk lengter vi etter den taktile følelsen, sier Evelyn Schedelberger hos parkettprodusenten Boen

RUSTIKT: Indian Summer Vivo er et gulv i 20 centimeters Castle-plankformat. Det gylne og rustikke utseende gjør at gulvet ser naturlig ut, og tilfører rommet en egen karakter. Foto: Boen

Taktil overflate
Boen har i over 350 år laget parkettgulv i Norge, gulv som er spesielt tilpasset den norske lidenskapen for det naturlige og naturskjønne.

– Vi ser tekstur og struktur på nesten alle flater i huset. Flisene, spileveggene og tekstilene vi fyller hjemmet med har alle en taktil overflate, som er god å ta på og som gir en god følelse, sier hun.

Også parkettgulv kommer med en taktil overflate, der børster og andre verktøy har laget spor i treverket. Med en hel serie håndskrapte gulv viser Boen at man godt kan forene en moderne stil med tradisjonsrikt håndverk.

– Dette skaper akkurat den koselige stemningen vi liker så godt å være i. Den dype børstingen fremhever den naturlige skjønnheten av hvert enkelt gulvbord og inviterer til en livsstil fri for stress og mas. Gulvet er også ekstremt godt å gå på, sier hun.

HONNINGFARGET: Den naturlige gylne fargen hos Eik Epoca Espressivo forsterker det genuine utseendet. Gulvet har 4-sidig fas og en dypt børstet og håndskrapt overflate. Foto: Boen

Et naturlig materiale
Gulvene lages av eik der hvert bord er unikt, akkurat som ingen trær er helt like hverandre. Flinke fingre har bearbeidet treverket for hånd, sprekker og kvister er gjort rene og fylt med kontrastmaterialer, overflaten er pusset og bearbeidet. Med et håndskrapt gulv får du et gulv som er blitt tilført merker som gir et større preg av naturlig slitasje og alder.

– Dette gir eikebordene et naturlig eldet utseende og gjør at det bedre tåler bruksslitasje. Tre er et naturlig materiale, den lever med oss og forteller en historie. En rustikk overflate skjuler ikke bare små riper, men kan også enklere repareres med reparasjonssett til oljede gulv. Blir gulvet vedlikeholdt, så er den også bedre rustet og tåler røffere bruk, sier Schedelberger.

MAJESTETISK: Med hele 30 centimeters bredde er gulvet Eik Epoca Canyon et majestetisk gulv. Gulvet har dypt børstet overflate, og er tilført rustikke skrapemerker som gir det nye gulvet et inntrykk av verdig alder. Foto: Boen

Lett å vedlikeholde
Med olje som beskyttende overflatebehandling, fremheves strukturen i treverket og det naturlige utseendet forsterkes. Oljen gjør også gulvet lunt og behagelig. Med forskjellige farger på eikeplankene er det lett å finne et gulv som passer til en rekke interiørstiler.

– Vår olje inneholder naturlige oljer fra solsikke, tistel og soyabønne i tillegg til naturlige vokser, sier hun.

Lange og brede gulvbord gir en egen ro og opplevelse av et naturlig gulv. Boens håndskrapte gulv er 20 centimeter brede, men kommer også som 30 centimeter brede og 2,75 meter lange plank.

– Jo større bord, jo mer ser man av det originale tremønsteret, avslutter hun.

Kilde: ifi.no

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle