Nordmenn velger bærekraftig på badet

 
Nordmenn velger bærekraftig på badet
Majoriteten av nordmenn ønsker seg bærekraftige produkter når de pusser opp badet. 8 av 10 er opptatt av lang holdbarhet og nesten halvparten mener bærekraftige materialer er viktig. Kvinner bryr seg mest.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av baderomsleverandøren Porsgrund, setter nordmenn bærekraft høyt på prioriteringslista når de velger baderomsprodukter.

Ved valg av varige elementer som toaletter og badekar peker hele 8 av 10 på lang holdbarhet som i høy eller svært høy grad viktig, mens 4 av 10 sier det samme om bærekraftige materialer.

Den største interessen finnes blant kvinner. 88 prosent av kvinnene sammenlignet med 81 prosent av menn prioriterer lang holdbarhet, mens 43 prosent av kvinner og 31 prosent av menn ser bærekraftige materialer som viktig.

Kvalitet vinner over pris
Undersøkelsen viser også at lang holdbarhet er viktigere for nordmenn enn pris. Det betyr at mange allerede tar bærekraftige valg og prioriterer kvalitet over lommeboka. Dette kan det også være all grunn til, ifølge ekspertene.

– Det å velge kvalitetsprodukter som varer lenge er en av de beste måtene å handle bærekraftig på. Når baderommet fortsatt ser nytt ut 15 år senere betyr det også at høykvalitetsløsningene er de billigste investeringene over tid, sier markedssjef i Geberit Katharina Sølvberg.

Vi ønsker å spare vann
Badet er det rommet i huset der vi bruker mest vann. Derfor er det også naturlig å tenke løsninger for å spare vann på badet, og undersøkelsen viser gode intensjoner: Halvparten av respondentene sier det er viktig eller svært viktig å velge løsninger som sparer vann på badet. Også her er kvinner mer frampå enn menn, med 54 prosent mot 39 prosent.

– Det er det viktig å være oppmerksom når du kjøper nytt baderomsinteriør, sier Sølvberg. – Mange nye toaletter i dag bruker mye vann i forbindelse med spyling og mange møbler er ikke designet for å vare i det fuktige baderomsmiljøet. De fleste toalettene på markedet bruker fortsatt seks og tre liter vann hver gang du trekker opp. Folk vet ikke at det faktisk er mulig å få et toalett som reduserer denne mengden til fire og to liter, noe som utgjør en enorm forskjell på den årlige mengden vann som brukes.

Stil er viktig, men ikke alt
Bortsett fra å finne riktig stil på badet er det to andre faktorer å tenke på når man velger baderomsinteriør. Bakterier – og fuktighet.

Det fuktige miljøet krever møbler som er spesialutviklet for å motstå den høye luftfuktigheten. Høye temperaturer når du dusjer betyr også at bakterier utvikler seg veldig lett. Overflatene på baderomsinteriøret må derfor også være lette å rengjøre. Ved å velge produkter og overflater om er spesielt utviklet for enkel vask, bruker du mindre kjemikalier og vann og du sparer tid.

Om undersøkelsen
Undersøkelsen ble utført av YouGov for Geberit Group, som Porsgrund er en del av, i januar 2020. 

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår