Nordmenn velger kvalitet og sikkerhet

 
Nordmenn velger kvalitet og sikkerhet43 prosent av de spurte ville valgt en ADVANCE-LINE dør fra Classic-serien. På bildet vises doble Debussy-dører. Ytterdøren leveres altid hengt i karm og med to justerbare og innbruddssikrede hengsler.
De fleste nordmenn handler fortsatt dør hos byggevareforhandler, og er opptatt av sikkerhet, isolasjon og design. Hele ni av ti ville valgt en ytterdør av bedre kvalitet og skreddersydde løsninger, fremfor en rimelig variant – men få vet om de mange valgmulighetene.

Ipsos Norge har gjennomført en undersøkelse om ytterdører blant norske boligeiere på vegne av Swedoor JELD-WEN. Den viser at nordmenn er opptatt av kvalitet og sikkerhet, og at de fleste foretrekker en ytterdør med klassisk design.

Kvalitet fremfor pris
– Tallene viser at forbrukerne er villige til å betale mer for en ytterdør av bedre kvalitet, når de blir gjort oppmerksomme på de ulike tilvalgene, sier Hans Øivind Dalby, seniorforsker ved Ipsos AS, som har utført undersøkelsen. Hele ni av ti ville valgt en ytterdør med massiv kjerne, solid lås, justerbare hengsler og mulighet til å skreddersy døren med valgfri farge, spesial-mål, ekstra tyverisikring og lydisolering – selv om dette blir en dyrere løsning.

Klassisk design mest populært
Nesten halvparten av de spurte ville valgt en ytterdør med klassisk design. Inspirasjonen til Swedoor ADVANCE-LINE Classic-serie er hentet fra arkitektur fra det forrige århundre-skiftet. Det historiske uttrykket i kombinasjon med innovativ og pålitelig konstruksjon gjør disse dørene til moderne klassikere. Fire av ti foretrekker den moderne Function-serien, som har rene, enkle linjer med et uttrykk som gir assosiasjoner til funksjonalistisk arkitektur.

Skreddersydde løsninger
Mens 90 prosent kjenner til at de kan få ytterdør levert i valgfri farge, viser undersøkelsen at folk vet lite om skreddersydde tilpasninger som skjulte hengsler, ekstra lydisolering, innbruddsforsterkning og at husnummeret kan utgjøre glasspartiet i døren. På spørsmål om hvilke tre forhold som er viktigst ved kjøp av ny ytterdør, scorer isolasjonsevne og sikkerhet mot innbrudd like høyt (70 %), med design på tredjeplass (53 %).

Tillit til forhandler og profesjonelle montører
– Undersøkelsen viser at de aller fleste fortsatt kjøper dør i tradisjonelle byggevarehus, fordi de har tillit til forhandlers ekspertise om dørens egenskaper og kvaliteter, sier Dalby. Halvparten av de spurte vil ha profesjonelle til å montere den nye ytterdøren fordi de selv mangler ferdigheter, for å sikre et godt resultat og for å få en garanti på jobben.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle