Norge på Europatoppen i antall boligalarmer

 
Norge på Europatoppen i antall boligalarmer
I dag har omkring 19 prosent av norske boliger alarm tilknyttet alarmstasjon – noe som er høyeste i Europa. I Europa er snittpenetrasjonen på drøye 6 prosent. Politiets tall viser at antall innbrudd i Norge har gått jevnt nedover de siste årene og forklarer noe av denne nedgangen med økningen i salget av boligalarmer tilkoblet en alarmstasjon. (*1)

Til sammenlikning hadde man i Sverige en økning i antall innbrudd i boliger med 3 prosent fra 2016 til 2017. I Sverige er det «bare» 12 prosent av boligene, eller 1 av 8 boliger som er sikret med alarm. Relativt sett er det også lang flere boliginnbrudd per år i vårt naboland. (*2)

Tørr du å droppe boligalarmen?

-All vår erfaring viser at de kriminelle velger boliger uten alarm. Tyvene går gjerne forbi boliger som er merket med innbruddsalarm. En alarm som støyer er ubehagelig og stresser og skremmer de kriminelle. I tillegg igangsettes et reaksjonsapparat som begrenser tidsvinduet de kriminelle har til rådighet.sier Fagsjef Runar Karlsen i NHO Sikkerhet.

I hus uten alarm har tyvene brukt lang tid og huset er endevendt. De kriminelle finner da ofte verdigjenstander som er forsøkt skjult. Resultatet for de fornærmede som kommer hjem til denne typen åsted er at de i mye større grad føler ubehag og fortvilelse enn i de tilfeller der tyvene blir stresset av alarmen.

Dette bekreftes av forsikringsbransjen som ser at verdien av det som stjeles er større om sommeren – nettopp fordi tyvene da har mer tid tilgjengelig.

For å avverge boliginnbrudd, bør det se ut som om dere er hjemme. Sector Alarms anbefaling er blant annet å la smårot ligge fremme, sette på radioen, ha lys med sensor og huske å slå på alarmen. 

-Det kan også være smart å alliere seg med naboen om vanning av blomster og tømming av postkassen, sier kommunikasjonssjef Sissel Eckblad i Sector Alarm. -Kast gjerne litt søppel i søppelkassen deres også, dermed blir det ikke så tydelig at naboen ikke er hjemme. Det kan også være en ide å låne bort parkeringsplassen på gårdsplassen til naboen når du er bortreist.

Ta en «feriesjekk» av boligen før du reiser bort

 • Lås vinduer og dører
 • Skjul verdifulle gjenstander
 • Stopp post og aviser. En overfylt postkasse er en direkte invitasjon til tyver.
 • Ikke gi tyvene innbruddsverktøy. Sørg for å låse inn verktøy, hageredskap og stiger som kan brukes som innbruddsverktøy.
 • Gjør en avtale med naboen slik at dere passer på hverandres boliger. Plenen bør klippes og blomstene vannes.
 • Husk å variere belysningen. Det kan du gjøre med SmartPlugger, klokkebryter eller fotoceller.
 • Ha forsikringsgodkjente låser på ytterdører og spesielt utsatte vinduer.
 • Innbruddsalarm med knytning til alarmstasjon gir god beskyttelse. Tyvene går gjerne forbi boliger med innbruddsalarm. God merking om at boligen har alarm er viktig.
 • Bruk et fotoapparat eller et videokamera og lag en oversikt over verdigjenstandene dine. Merk dem. Lagre bildene dine. Oppbevar de mest verdifulle gjenstandene i bankboks.
 • Husk å koble fra og stenge gassflasken til grillen. Plasser gjerne gassflasken i en låst garasje.
 •  

*1 https://www.politiet.no/globalassets/04-aktuelt-tall-og-fakta/strasak/2017/strasak-2017.pdf

*2 https://www.bra.se/statistik/statistik-utifran-brottstyper/bostadsinbrott.html

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår