Norsk husgigant lover fast pris på nye husprosjekter

 
Norsk husgigant lover fast pris på nye husprosjekter
Mens konkurrenter og andre bransjer øker prisene dramatisk, gir Älvsbyhus prisgaranti og ingen prisøkning i ett år på alle nye husprosjekter. – Usikre tider krever trygge løsninger, sier administrerende direktør Ruben Vea.

Du ser det i nyhetsbildet - rekordhøye strømpriser, rentestigning, råvaremangel, skyhøye drivstoffpriser og en kraftig omlegging av skattepolitikken. Det er nok av økonomiske bekymringer om dagen. Mange vegrer seg for å ta fatt på et husprosjekt nå. Derfor går husgiganten Älvsbyhus ut i markedet og tilbyr sine kunder fast pris og ingen overraskelser.

Prisene øker, men ikke hos Älvsbyhus
Byggebransjen har den siste tiden vært sterkt preget av mangelen på trelast og den sterke prisøkningen det har ført til. I oktober hadde prisene økt med 116% på ett år, ifølge Prognosesenteret. For både hus- og terrassebyggere har det medført store ekstrautgifter. Mange har valgt å utsette byggeplanene.

– I Älvsbyhus ser vi utviklingen, men er i liten grad berørt av den. Vi selger nye ferdighus som aldri før, og går mot strømmen, sier Vea som er administrerende direktør for Älvsbyhus.

Skogeier
Årsaken er at Älvsbyhus eier store skogsområder i Sverige, har eget sagbruk, høvleri, maleri og blikkenslagerverksted. Älvsbyhus produserer egne skrog til kjøkken, har eget støperi, tar seg av mye av egen transport, har faste montører og store fabrikker. Derfor påvirkes ikke selskapet i like stor grad av markedets svingninger siden de har kontroll på hele næringskjeden. Nå kommer dette nye kunder til gode som får tilbud om fast pris i ett år. Ruben Vea tror denne tryggheten er viktig for mange når de skal gjøre en så stor investering som det et huskjøp er.

– Det er langsiktighet som har ført oss hit, for i Älvsbyhus har vi fulgt den samme strategien i 80 år - og lykkes godt med det.

Prisgaranti og ingen buffer
Tryggheten som Älvsbyhus tilbyr, fungerer slik at husprisen fryses ved kjøpsbeslutning og du betaler ikke noe før huset overleveres til deg inntil 12 måneder senere. I denne tiden tar Älvsbyhus på seg den økonomiske risikoen preget av alle faktorene vi nevnte innledningsvis.

– En prisøkning på 8-10 prosent fra byggestart til innflytting er ikke unormalt i mange husbyggeprosjekter, og da må du som husbygger legge inn en solid buffer. Det slipper du med vår prisgaranti, og det mener våre kunder er en god deal, sier Vea.

Prisøkning i desember
Mens konkurrenter i ferdighusbransjen har tatt store prisøkninger i hudretusenkronersklassen, så har Älvsbyhus fulgt konsumprisindeksen med tre prosent prisstigning det siste året. 1. desember 2021 skjer den neste prisøkningen.

– Det betyr at om du bestiller et ferdighus fra Älvsbyhus senest 30. november så holder vi den avtalte prisen uendret frem til du overtar huset i løpet av neste år. Dessuten betaler du ikke en krone i forskudd eller mens huset er under oppføring. Du betaler først når du overtar huset, sier administrerende direktør Ruben Vea.

Hjemmekontor gir økt etterspørsel
Til Veas overraskelse har koronapandemien ført til et oppsving i etterspørselen etter ferdighus.

– Vi var veldig i tvil om hvilke konsekvenser pandemien ville få for vår del. Vi hadde vel fryktet at det skulle gå andre veien, sier han.

Det er for tidlig å gi noe sikkert svar på årsaken til den økte etterspørselen, men Vea tenker at det kan ha sammenheng med et flyttemønster som viser en bevegelse fra leiligheter i byene til eneboliger i mer landlige omgivelser.

– Pandemien har vist at mange kan gjøre mye av jobben sin fra et hjemmekontor.

Den økte etterspørselen har ført til at Älvsbyhus nå er i ferd med å øke kapasiteten på fabrikken.

– Det gjør vi for å sikre at vi kan holde oss til avtalt leveringstid, noe som også er viktig for å sikre kundene våre forutsigbarhet, mener Vea.

Fakta om Älvsbyhus:

  • Trygg leverandør med solid økonomi
  • Forutsigbare og konkurransedyktige priser
  • Ferdighus betales først ved overlevering
  • Høy kvalitet
  • Trevirke fra egne skoger
  • Kort byggetid og sikker levering
 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår