Norske designlamper fra 1900-tallet blir blåst på nytt

 
Norske designlamper fra 1900-tallet blir blåst på nytt4006 er kolleksjonens eldste lampe og ble designet i 1938. Her ser du den i stålblå og kakao.
Tidligere lampekataloger datert tilbake fra 1930- til 1960-tallet fikk igjen se glasshytta, da de ble hentet opp fra underetasjen av produksjonsbygget på Hadeland Glassverk vinteren 2018.

De var godt bevart i metallskuffer, stemplet med både datoer og designere. I tillegg til å tegne lamper for private hjem, tegnet designere på den tiden også belysning og utsmykning for offentlige bygg i Norge og utlandet. Noen av de mest kjente prosjektene datert tilbake til den tid er de 87 lysekroner til Kennedy Center Concert Hall i Washington DC, lysekroner til Det kongelige slott i Oslo og lysekroner i Centennial Concert Hall i Canada.

Stødig lampekurs i 250 år
Etter 1800-tallets parafinlamper og 1900-tallets elektriske lamper, ivaretas de solide tradisjonene med å fortsette produksjonen av belysning og utsmykning. I dag har vi flere belysnings- og utsmykningsprosjekt for blant annet hoteller, restauranter, kirker, sykehus, skoler, tinghus, Storting og ulike uteområder. For å nevne noen prosjekt; Lysekrone på 8,5 tonn i Den Norske Opera & Ballett i Oslo; Lysekrone laget av 201 kupler som strekker seg over fire etasjer i H&M sin nye flagshipstore i Karl Johan; 800 glasskupler og over 100 champagneglass reprodusert for Amerikalinjen hotell; Lysfiltrerte glassbyggestein i Villa Stenersen; 45 meter lang glasskorridor dekorert med glasskunst inspirert av norske folkeeventyr i Ringerike Sykehus; Spesialdesignede altertavler og døpefonter til kirker landet rundt.

Lampeseriene

Arkivlamper
19 av uttalelige lampetegninger ble valgt, og de opprinnelige lampenavnene de fikk den gang gjelder enda. Den eldste og ikoniske lampen 4006 er datert tilbake til 1938, og har en enestående form. Arkivlampene er designet av Jonas Hidle, Arnulf Bjørshol og Kjell Munch.

Krystallkuler
I 2014 designet nåværende designsjef på Hadeland Glassverk Maud Gjeruldsen Bugge den ettertraktede krystallkuleserien, som i dag består av tre størrelser, ni mønster og ti farger. Det mest kjente mønsteret er Finn som er lik Hadeland Glassverks glasserie.

Se lampekatalog her

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår