Nytt og landlig kjøkken

 
Nytt og landlig kjøkken
Et spill av gråtoner, bevisst bruk av lister og ny kjøkkeninnredning gjorde det gamle gårdskjøkkenet til et moderne brukskjøkken. Norsk bonderomantikk i moderne tid er både funksjonell, varm og ven, skriver ifi.no.

– Vi ønsket at kjøkkenet skulle gjenspeile at vi som bor her er i 30-årene, og at det var et gårdskjøkken, derfor ville et minimalistisk kjøkken med høyglans bli helt feil. Vi hadde også en del gamle møbler og nips som vi ville skulle gli naturlig inn i stilen. Fargene ønsket vi skulle være lyse og tidløse, og kjøkkenskapene måtte gå helt opp til taket – vi orket ikke tanken på støvsamlingen på toppen, forteller Tove Heni på Gjerdrum med et smil.

Klare ønsker er et godt utgangspunkt for oppussing. Dette, kombinert med interiørkonsulent Ellen Skifjelds kreativitet og kunnskap, har skapt et moderne gårdskjøkken med god plass for matlaging og baking, og et allrom med romslig spiseplass til glede for familie og venner.      

Benkemoro

Mye fint bakverk og annet godt kan skapes på de solide kjøkkenbenkene. To typer benkeplater, trebenk og sort stein, er valgt fordi det var forholdsvis mye benkeplass på kjøkkenet, og da var det spennende å variere materialer. Bake- og arbeidsbenkene er i eik, som passer godt til eikegulvet. Rundt oppvasken og kokeøya er det valgt sort stein, noe som gjør rommet litt tøffere og er praktisk i forhold til både vann og varme.   

For å skape høyde og luftighet på kjøkkenet er tak- og sokkellistene malt i samme farge som innredning og vegger. Hvite lister ville trukket tak og vegger mot hverandre, og rommet ville virket mindre. 

Unngå en lang tarm

Den delen av rommet som skulle romme kjøkkeninnredningen var lang og smal. Det var viktig at interiøret kunne bidra til at rommet virket bredere og høyere. To gråfarger ble valgt på kjøkkeninnredningen - en mørkere nyanse på benkene enn på overskap. Dette, i tillegg til at man valgte stående panel mellom skapene, gjør at man ”strekker” rommet og det virker høyere.

Veggene er også grå for å gjøre rommet bredere. Ved å velge gråfarge på overskap, benkene og vegg virker det som innredningen holder seg inn mot veggen, i stedet for å komme ut i rommet og gi en trangere opplevelse av kjøkkenet.           

Bondemøbler i nytt selskap

I allrommet er interiøret preget av familiens solide bondemøbler, som la klare føringer for farger og materialvalgellers i rommet. Med det lyse, malte panelet som basisfarge, valgte interiørkonsulenten praktiske liftgardiner, myke puter og løper i mørke farger for å få elementene i rommet til å henge sammen med de mørke møblene. Resultatet er på langt nær bondsk (!), men innbyr til hygge og koselig lag.

For å skape en helhet og sammenheng mellom kjøkken, allrom og stuene innover i huset er det her valgt hvite tak- og gulvlister som står i stil til tak, dører, vinduslister, og stuene innenfor. 

Liv laga med peis

Et lite hjørne i den tidligere dagligstuen fikk nytt liv med godstol og peis i allrommet. Man trenger absolutt ikke å male hvit peismur slik mange tror. Her er peismuren malt i samme farge som panelet. Det skaper en fin helhet i den lille kroken mellom de hvite dørene. Her er det heller ikke satt på lister i mellom panel og mur fordi overgangen mellom de to materialene er så fint utført av håndverkerne at det ikke trengs.    

Les flere saker på: http://www.ifi.no/

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår