Nyttige tips til et renere kjøkken

 
Nyttige tips til et renere kjøkken
Visste du at kjøkkenet er det rommet som har mest ”løpende rengjøring” hver dag? Vi bruker mye tid på kjøkkenet, derfor er det viktig å ha det rent og hygienisk på grunn av all matlagingen. Her har vi samlet noen tips og råd, som vi håper kan inspirere til ”Nytt og nyttig-sidene”.

Bakteriefrie kjøkkenredskaper
Kjøkkenredskaper som kniver, skjærebrett og kniver kan utvikle seg til å bli bakteriebomber om de ikke rengjøres riktig. Vil du sikre at kjøkkenredskapene blir ordentlige rene, bør du koke dem. Mattilsynet anbefaler at du bruker kokende vann til desinfisering. Visste du at med en Quooker kan du enkelt skylle kjøkkenredskapene i det kokende vannet? På den måten unngår du blant annet bakterier fra rått kjøtt.

Enklere oppvask
Oppvask av ildfaste former der fett og rester brennes fast, er ofte vanskelig å få bukt med. Visste du at med en Quooker er det mye lettere og fjerne fettet og du kan bruke den til daglige rengjøringer av former, gryter og stekepanne. Sett lasagneformen eller langpannen på kjøkkenbenken, tilsett oppvaskmiddel og fyll opp med kokende vann fra kranen. La det stå i noen minutter og skrubb.

Unngå å spre bakteriene - hold oppvaskredskapene rene
Er det noe som blir brukt ofte, så er det oppvaskutstyret på kjøkkenet. Oppvaskbørster og stålsvamper inneholder enormt mange bakterier, og blir ofte benyttet igjen og igjen. Hvis kjøkkenredskaper og servise skal være bakteriefrie og rene, er det en god idé å starte med oppvaskutstyret. Du kan bruke Quooker jevnlig til å skylle oppvaskbørsten og resten av oppvaskutstyret.

Skyll grønnsakene og unngå matforgiftning
Spesielt frukt og grønt fra utlandet kan føre til matforgiftning. I noen tilfeller er det nok å skylle frukt og grønt i springen, men Mattilsynet anbefaler at enkelte råvarer blir varmebehandlet. Dette gjelder blant annet babymais, sukkererter og asparges hvis du skal benytte dem som snacks eller i salat. Hvis du har en Quooker, kan du bruke den til å blansjere, så slipper du å bekymre deg for matforgiftning.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår