Oppskrift på vellykket flislegging

 
Oppskrift på vellykket flisleggingFiguren viser eksempel på gulv med storformatfliser. Ved å kombinere store og små fliser er det enkelt å forme fall til ulike slukvarianter Ill.: SINTEF
Keramiske fliser er populært, men for at flisleggingen skal bli vellykket må man ha kunnskap. Våtromsnormen fra Sintef beskriver planlegging og utførelse av flisarbeider på en forskriftsmessig og trygg måte.

Flismønstret betyr mye for utseendet til den ferdige flaten. Mønster, flisformater og inndeling må ses i sammenheng. Det er spesielt viktig i forbindelse med gulvutforming og fallforhold skriver Sintef i en pressemelding.

BVN 34.705 Underlag for keramiske fliser. Krav til materialer og forberedelse av underlaget og BVN 34.706 Planlegging og utførelse av flisarbeider er nå revidert. Bladene tar for seg krav til underlaget og gir retningslinjer for planlegging av flismønsteret.

Våtromsnormen gir råd om storformatfliser
Flisleggingen blir mer utfordrende jo større flisene er. Storformatfliser byr på spesielt store utfordringer når de skal legges med fall til sluk. Bladene viser eksempler på utforming med ensidig og diagonalt fall til sluk ved bruk av storformatfliser.

God limdekning er viktig, spesielt i områder med kontinuerlig fuktpåkjenning. BVN 34.706 gir råd om limteknikk både for storformatfliser og fliser med mindre formater.

Riktig valg av flistype, lim, fugemørtler og fugemasse er en forutsetning for godt resultat. BVN 34.705 gir råd om valg av materialer.

Bladene erstatter blader utgitt i 1999 og 2002.

Se andre nye og reviderte blader i Våtromsnormen

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår