Pangstart for grønt firma

 
Pangstart for grønt firmaDette er trioen bak det nye selskapet Anleggsgartner Øst som i løpet av ett års drift allerede har blitt 12 ansatte med en omsetning på 20 millioner kroner. Fra venstre; daglig leder Bror Hallerud, anleggsgartnermester Pål Lund og anleggsleder Jørgen Hellum. Foto: Alessandra Langum
Interessen for egen hage har skutt i været det siste halvåret, noe som blant andre anleggsgartnermester Pål Lund har fått gledelig erfare. Lund, som var med å bygge opp Steen & Lund i Lier, har fått en skikkelig pangstart på det nystiftede selskapet Anleggsgartner Øst.

For enkelte har det å ha en fin og flott hage nesten blitt viktigere enn selve huset, og i tider med mindre reising og mer tid hjemme så har denne trenden bare forsterket seg. Dette er en utvikling anleggsgartnermester Pål Lund (47) i Anleggsgartner Øst slett ikke har noe imot.

Lund var gründeren bak suksessbedriften Steen & Lund i Lier som nå er størst i sin bransje i Norge, og etter å ha solgt seg ut av selskapet er 47-åringen nå i full gang med å utvikle et nytt anleggsgartnerfirma, med en unik grønn profil, der nettopp privatmarkedet er det viktigeste satsingsområdet.  I tillegg er firmaet også inne med oppdrag i offentlig sektor. 

Vi er en gjeng med svært erfarne fagfolk og ansatte der jobben nærmest er en lidenskap, forklarer anleggsgartnermester Pål Lund. Foto: Bror Hallerud.

TIDLIGERE STEEN & LUND
Den var i utgangspunktet den unge anleggsgartneren og daglig leder Bror Hallerud (34), også med fartstid i Steen & Lund, som startet opp selskapet, men etter hvert så ble også Pål Lund og anleggsgartner Jørgen Hellum engasjert i firmaet som henholdsvis anleggsgartnermester og anleggsleder. Og etter bare ett års i drift har trioen allerede 12 ansatte og 20 millioner kroner i omsetning.

– Ja, det har gått over all forventning og vi ligger langt foran skjema med tanke på at vi er et nystartet selskap. Vi kjører en grønn profil med gjenbruk, bærekraftige materialer og hovedsakelig lokale norske og kortreiste leverandører, og vi har allerede en fin ordrereserve som gir en veldig trygghet og som også styrker oss i troen på det er grunnlag for store vekstmuligheter fremover, sier Pål Lund, anleggsgartnermesteren som allerede har 25 års erfaring i bransjen med blant annet anlegg som Slottsplassen på referanselisten.

Selskapet, som har hovedkontor i Larvik og base i Lier, har hele Østlandet som dekningsområde med mottoet; "Grønnere enn det vi greier, blir det ikke".

LIDENSKAP FOR HAGE
– Ja, vi er en veldig dedikert gjeng med erfarne anleggsgartnere som har fokus på bærekraft og grønn glede.  Det er rett og slett folk som er lidenskapelig opptatt av faget og det å skape et resultat som kundene er fornøyde med, sier Pål Lund som legger til at de legger vekt på å bruke lokale leverandører av både stein, plen, planter og andre produkter.

– Og så benytter vi oss av gjenbruk der det er naturlig, sier styrelederen som bekrefter at hagen er stadig viktigere for folk.

 – Anleggsgartnerne var løsningsorienterte og viste ekte engasjement for jobben, påpeker hageeier Trond Sørum. Foto: Bror Hallerud.

– Det er en tendens til at stadig flere strekker ut hagesesongen i begge ender ved å blant annet bygge paviljonger, men det mange ofte ikke tenker på er at det i likhet med det å bygge et fint hus så koster det også få anlagt en flott hage. Mitt råd er derfor at når man skal bygge eller kjøpe et hus, så må man også legge inn hagen som en viktig del av budsjettet, sier den erfarne anleggsgartnermesteren.

– OSTE AV FAGLIG STOLTHET
Blant de som er storfornøyd med Anleggsgartner Østs innsats i egen hage er ekteparet Heidi og Trond Sørum i Lier.  Ekteparet har nylig gjennomført det som kan kalles en total renovering av egen hage og gårdsplass.

Ekteparet Heidi og Trond Sørum i Lier er strålende fornøyd med arbeidet til Anleggsgartners Øst og daglig leder Bror Hallerud (t.v.) fra Drammen som totalrenoverte hagen og gårdsplassen på Reistad. – At de samtidig valgte kortreiste og bærekraftige materialer, gjør at vi har fått en hage med lavt klimaavtrykk, sier Trond Sørum. Foto: Alessandra Langum.

– Ja, jeg er strålende tilfreds med resultatet.  Vi valgte Anleggsgartner Øst fordi jeg visste at Pål Lund er en rivende dyktig anleggsgartnermester, og det viste seg da også at han har veldig flinke folk rundt seg.

300 kvadratmeter med ny gårdsplass var en oppgave som Anleggsgartner Øst løste på denne måten. Foto: Alessandra Langum.

– Anleggsgartnerne oste jo nærmeste av faglig stolthet, og de var løsningsorienterte og viste ekte engasjement for jobben. Samtidig leverte de løsninger som fungerer i praksis og som skaper god stemning. At de samtidig valgte kortreiste og bærekraftige materialer, gjør at vi har fått en hage med lavt klimaavtrykk, sier Sørum.


Valg av Røyken-granitt sørget for at det ble en kortreist mur som ble satt opp i Lier. Foto: Alessandra Langum.

Det ble brukt kortreiste produkter da Anleggsgartner Øst gikk løs på hagen til ekteparet Sørum i Lier. Foto: Alessandra Langum.

Både plen, bark og planter er levert fra lokale leverandører. Foto: Bror Hallerud.

SATSER PÅ LÆRLINGER
– Det var et sjukt kult prosjekt med kun norske produkter. Vi bygde opp en helt ny gårdsplass på 300 kvadratmeter og laget murer av Røyken-granitt i tillegg til å legge ut ferdigplen og plante planter fra lokale gartneri, forklarer daglig leder i Anleggsgartner Øst, Bror Hallerud.

Pål Lund ønsker for øvrig også å understreke at de nå satser sterkt på å få opp og fram flere unge anleggsgartner-talenter. –  Av 12 ansatte så er to lærlinger. På sikt er det planen at Anleggsgartner Øst skal bestå av 40-50 medarbeidere, og da er målet å øke andelen lærlinger ytterligere, avslutter Lund.

..........................

SITATER:

«Det oste av

faglig stolthet.»

                      Kunde og hageeier, Trond Sørum fra Lier

«Et sjukt kult prosjekt med

bare norske produkter.»

                Anleggsgartner og daglig leder, Bror Hallerud fra Drammen

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår