Personlig stil med mønster

 
Personlig stil med mønsterFinner du et mønster du virkelig liker, så går for det. Det er deg, og derfor vil det vare uansett mønster. Dette er fra kolleksjonen Metropolitan Stories fra Storeys.
Det er en misforståelse at du blir fortere lei mønster enn ensfarget på vegger, gardiner eller andre overflater i et rom. Finner du et mønster du virkelig liker, så gå for det enten det er stuen eller soverommet som skal fornyes. Du vil elske det!

Tekst: Bjørg Owren/ifi.no - Foto: Bjørg Owren/ifi.no, Storeys. 

– Vår erfaring er at når du går for et mønster du elsker, blir du veldig fornøyd og vil trives med det lenge, sier Torhild Rustenberg fra InHouse.

Dette gjelder uansett mønster. Poenget er at du føler for det. Når du velger noe du virkelig liker, gjenspeiler det deg, ditt og dine følelser, og derfor vil det vare.

Vi har hentet fram eksperten Torhilds beste tips til hvordan du skaper en personlig stil i hjemmet med mønster.

Før du velger  
Tenk gjennom hva slags mønster du vil ha, hva slags uttrykk du vil ha i rommet.

Rom du skal oppholde deg lenge i, for eksempel en stue kan det være lurt å velge noe rolig, mens i et rom du oppholder deg mindre for eksempel en gang, gjestetoalett eller soverom er det bare å kjøre på med mønster.

Husk også på at resultatet blir finest når du kombinerer flere mønster.


På et soverom passer det fint med store mønster. Her er det bare å kjøre på å la din personlige smak få fritt spillerom. Tapetet her er NewWalls-Romantic fra Storeys.

Geometriske mønstre
Liker du geometriske mønster anbefaler hun å kombinere flere mønster som har noe av det samme formspråket. For eksempel vil firkanter og trekanter kle hverandre.

– Spill også på forskjell i glans i de ulike materialene. Et tapet med matt overflate kombinert med et blankere tekstil, gir en fin kontrast som løfter det hele, tipser hun.

Den største feilen er å la en vegg stå alene med mønster. Ved å kombinere tapet med tekstiler i mønster som ligner får du en fin helhet.

Mønster på mønster
Den største feilen du kan gjøre når du innreder med mønster, er å feige ut å la det bli med det ene tapetveggen eller puten i sofaen. Et mønster trenger følge av et annet.

Torhild demonstrerer; Hun har et grønt palmetapet, og skal finne teppe som passer til. Mange ville nok velge et nøytralt ensfarget teppe. Hun velger bort et grått teppe, det blir for kjedelig. Hun ender med et teppe som også har palmemønster.

– Dette er en fin kombinasjon. Så lenge de har de samme fargetonene og samme type mønster, spiller de fint på hverandre, forklarer hun.

Et annet forslag er å kombinere palmetapet med juteteppe. Det er en rolig løsning med ensfarget teppe, men likevel mønster på grunn av den vevede strukturen i teppet. Det skaper et mønsterspill som passer fint sammen med palmene.

– Begge har elementer fra naturen, det blir nesten som å bo i en tropehage, sier Torhild.

Mange har tapet med palmemønster som sin store favoritt. Den kler ekstra godt følge av «palmeteppe» i samme fargetoner som tapetet. Teppet er fra InHouse.

Sisalepper passer fint til palmetapet, materialet bringer inn naturen og det vevede mønsteret skaper overflate med liv. Teppet er fra InHouse.

Blomster på vegg og gulv
Et annet eksempel hun viser, er kombinasjonen blomstret tapet på veggene og teppe med diskré blomstermotiv i luven. Teppet tar opp fargetoner og mønster fra tapetet, og skaper en fin harmoni uten at det blir rotete.

– At teppet tar opp de samme fargetonene, gjør at det matcher 100 %, sier hun.

Geometrisk og organisk
Torhild sin egen favoritt er å kombinere geometriske og organiske mønster.

-Så lenge de holdes i de samme fargetonene, vil du bli overrasket over at svært ulike mønster matcher hverandre. Store roser og geometriske mønster kan se ut som de virkelig er skapt for hverandre, sier hun entusiastisk.

– Vil du ha en skikkelig wow-effekt, så går du for en mønstret tapet og følger på med mønstrede tekstiler, enten til gardiner, en sengegavel eller puter, så får du den siste personlige touchen, avslutter Torhild Rustenberg.

Torhilds personlige favoritt er å kombinere organiske og geometriske mønster. Når fargene stemmer, så får du en skikkelig wow-effekt og din helt personlige løsning.

 

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår