Plant for en blomstrende høst!

 
Plant for en blomstrende høst!Georginer er blant blomstene som blomstrer senere på sommeren. En av høstens største fordeler!
Med august blir dagene ørlite kortere, og vi kan se at blomster og planter reagerer på dette. Frukt og frø utvikles, og blader blir gulere. Frykt ikke - blomstringen er langt fra over, august har mange fine dager å by på, og hagen ser bedre ut med litt omsorg og næring.

Sommerblomstene er hagens maratonløpere. De presterer hardt over lang tid, med kontinuerlig vekst og blomstring. Dette krever mye energi, og det får man fra mat og vann. For sommerblomstenes del er dette vann og gjødsel. Faktisk kan svak, flytende gjødsel ved hver vanning være måten å sikre god tilgang. For blomstringens del er det viktig å passe på at gjødselen ikke er for sterkt basert på nitrogen, som fremmer blader og vekst. Spør i butikken, om du er i tvil.

Flerårige planter, som busker, stauder og trær vil utover høsten miste grønnfarge, veksten stagnerer og planten kan begynne å se litt rufsete ut. De flerårige plantene skal nå få fred og ro til å avmodnes, for dette er plantens måte å forberede seg på å være sterke gjennom høst og vinter. Lite eller ingen gjødsel fra nå og ut høsten, gir plantene ro og stimulerer til lite ny vekst. 

Friske, nye høstfarger bør vi likevel unne oss. Høsten kan være lang, og mange planter kan holde seg fint i mange uker ennå. Mange av disse er av de som naturlig blomstrer etter en lang sommer med mye lys, lyset stimulerer dem til blomstring. Høstblomstrende stauder, knollvekster og andre blomster er flott å fornye krukker og blomsterkasser med. Gode valg er blomster i sterke farger, gjerne oransje og lilla toner. Georginer, krysantemum, asters, lyng, alpefioler og et vell av lekre planter vi i hovedsak velger for spennede bladfarger og former. 

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår