Planter 5.000 trær!

 
Planter 5.000 trær!Trapperingen planter trær - ett tre for hver trapp de selger. Mer skog bidrar til å redusere mengden klimagasser i atmosfæren.
Nå trapper Trapperingen opp for miljøet! Vi erstatter det treet vi brukte til å lage trappa hjemme hos deg, ved å plante et nytt. Ett tre for hver solgte trapp!

Trapperingen er en ledende trappeprodusent i Norge, og har seks fabrikker og 13 trappestudio rundt omkring i landet. Trappeprodusenten er opptatt av bærekraft, og er blant annet sertifisert miljøfyrtårn. Nå gjør Trapperingen helt konkrete tiltak for å redusere mengden C02 i atmosfæren. 

BÆREKRAFTIG MATERIALE
- Vi i Trapperingen er opptatt av å produsere trapper på en bærekraftig måte. Hovedingrediensen i våre trapper er tre, og det i seg selv er mye bedre for miljøet enn om vi lagde trapper av stål eller betong, sier daglig leder Espen Eriksen.  

Trapperingen planter trær - ett tre for hver trapp de selger. Mer skog bidrar til å redusere mengden klimagasser i atmosfæren.

BINDER KLIMAGASSEN CO2
Han forklarer dette ved å ta oss tilbake til naturfagtimene på skolen.
- Når trær vokser, tar de opp CO2 fra lufta. Treet bruker karbonet som byggestoff og binder dette, mens oksygenet blir sluppet ut igjen gjennom fotosyntesen.

 I Fritzøe Skoger i Larvik planter Trapperingen ett tre for hver trapp de selger.

SKOGEN BINDER 28 MILLIONER TONN CO2
Trær kan potensielt binde i gjennomsnitt hele 1,8 kilo CO2 pr. kubikkmeter treverk. Hvert år binder den norske skogen omtrent 28 millioner tonn CO2, som tilsvarer over halvparten av det menneskeskapte CO2-utslippet i Norge. 

- Det som også er så fint med dette fantastiske materialet, er at tre binder karbonet helt til det brennes eller råtner. Selv når treverket har blitt til en trapp og står hjemme i de tusen hjem, binder det fremdeles karbon, forteller Trapperingen-sjefen. 

Espen Eriksen i Trapperingen og Bent Nygård i Fritzøe Engros.

PLANTER ETT TRE PR. TRAPP
Nå ønsker Trapperingen enda mer skog, og tar en aktiv rolle i dette arbeidet.

- Vi vet at planting av skog på nye arealer vil være et viktig bidrag i å begrense den globale temperaturstigningen til to grader. Derfor har vi bestemt for oss for å plante flere trær. For hver trapp vi selger planter vi ett nytt tre, og det vil skje i Fritzøe Skoger i Larvik, som er en av landets største private skogeiendommer, og som oppfyller markedets krav til bærekraftig skogbruk. Fritzøe Skoger forvalter 615.000 dekar, av det 430.000 dekar produktiv skog. Her får vi hjelp fra erfarne skogsforvaltere til selve plantingen, men vi i Trapperingen skal være med når det skjer, og det ser vi fram til. Dette er viktig arbeid som vi gjerne vil lære så mye som mulig om. Kanskje inviterer vi med oss noen trappekunder også, sier Eriksen.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår