Populære Epoxy-gulv

 
Populære Epoxy-gulv Epoxybelegg gir blanke, lettstelte og varige gulv. Foto: Gulvstøp & Epoxy AS
11.09.09: Stadig flere boligeiere velger å legge Epoxy på gulvene, og renhold, slitestyrke er nok noe av forklaringen. I tillegg gir det gulvet et helt spesielt utseende.
11.09.09: Stadig flere boligeiere velger å legge Epoxy på gulvene, og renhold, slitestyrke er nok noe av forklaringen. I tillegg gir det gulvet et helt spesielt utseende.

Av Birgitte Sofie Henriksen

Siden Rogaland-bedriften Gulvstøp & Epoxy startet opp for et par år siden, har antall boliger hvor firmaet har vært for å legge epoxygulv økt fra et par i måneden til opptil tre om dagen.

- Så dette kommer for fullt, og det blir mer og mer vanlig over hele landet. Både i nybygg og i gamle boliger, sier daglig leder, Helge Birk til Bad og bolig. 

Mange private
Spesielt i funkishus har dette blitt populært, og det er mange yngre boligeiere som velger epoxy. Ofte er det mulig å legge epoxy i gamle hus, så lenge man er sikker på at det ikke sprekker opp. Underlaget bør være betong.

- Men det går også an å legge det på tregulv, og da legger vi fem til ti millimeter med fibermasse først, sier han.

Dette for å sørge for at gulvet er ”dødt” og ikke beveger seg. 

Epoxybelegg er et selvutjevnende herdeplastbelegg som er luktsvakt og blir veldig hardt.

- Normalt legger vi et lag på fire millimeter, og det tar som regel 48 timer før det kan brukes, sier Birk.    

Farger
Gulvene kan man få både i høyblank og matt, men det er høyblanke gulv det går mest av.

Epoxybelegget har en poretett overflate, som er lett å holde ren. Dette er kanskje noe av forklaringen på at kremhvit er den fargen det går mest av.

- Men du kan få gulvet i de fleste farger. Vi har 13 standardfarger, men det går an å bestille og lage de fleste farger. Lys grå er en annen populær farge, og det går også noe svart, forteller han.

I tillegg er det en del som velger å legge et transparent lag med epoxy på betongen, noe som gir litt mer liv og sjatteringer i gulvet. 

Materialet tåler temperaturer opptil 70-75 grader, og passer godt i kombinasjon med gulvvarme. Den tette, harde overflaten gjør det også velegnet på bad.

- Vi legger mye på bad og våtrom, men også i resten av huset som på soverom, i stue og på kjøkken, forteller Birk. 

Såpe og vann
Selv om den er høyblank skal ikke flaten være spesielt glatt, og Gulvstøp & Epoxy AS har så langt ikke fått noen tilbakemeldinger på at det har vært problemer med glatte baderomsgulv.

Gulvet holdes rent med vanlig vann og såpe, og er ifølge Birk svært slitesterkt.

- Det har en lang levetid, på ca 20 år. Men om man ønsker å friske det opp etter noen år kan man gjøre det ved å få lagt et tynt lag på toppen, sier han. 

Pris:

Prisen kan sammenliknes med fliselegging. Birk antyder en pris på 420 kr per kvadratmeter pluss moms, en pris som inkluderer både arbeid og materialer. Prisene varierer etter oppdrag. På bad legger de for eksempel et par millimeter ekstra, noe som gir en kvadratmeterpris på ca 600 kroner/ kvadratmeter.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår