Prisvinnende Frank Green lanserer sine unike kopper og flasker

 
Prisvinnende Frank Green lanserer sine unike kopper og flaskerDet første du legger merke til er at koppene og flaskene finnes i utallige friske fargekombinasjoner. Men det som virkelig gjør at produktene skiller seg ut er funksjonalitet og teknologi.
Da gründer Ben Young ikke fant en gjennbrukskopp som hadde alt han ønsket seg, lagde han sin egen. Australske Frank Green sier at deres produkter er "designed for humanity".

Utgangspunktet for dette var å lage produkter som driver mer gjenbruk, men og er kombinert med det beste av funksjon og deign. Siden 2014 har deres SmartCup eksistert på det australske og internasjonale markedet, der de har vunnet samtlige priser for sin unike design og teknologi. Nå lanseres endelig frank green i kaffenasjonen Norge.

Toppscore på funksjonalitet

Det første du legger merke til er at koppene og flaskene finnes i utallige friske fargekombinasjoner. Men det som virkelig gjør at produktene skiller seg ut er funksjonalitet og teknologi.

- Smarte grønne produkter kan resultere i enorme fordeler for miljøet, bekrefter Ben Young, grunnlegeren bak frank green.
- Men, om de ikke tilbyr sluttbrukeren convinience eller kvalitet i sammenlikning til det mindre miljøvennlige alternativet kommer ikke folk til å adaptere.

Frank Green ønsket å lage noe som "ticked all the boxes", og reslutatet var SmartCup og SmartBottle med all sin brukerstyrte funksjoner:

  • Produktene er laget av trygge premiummaterialer som verken etterlater smak eller lukt i drikken.
  • Det lille hullet er utrolig behagelige å drikke fra og sikrer en perfekt flow
  • Produktene har og en god ergonomisk passform i hånden og den klassiske koppen SmartCup er sklisikker. 
  • De passer i enhver koppholder. 
  • En helt unik knappefunksjon gjør og at du kan åpne og stenge koppen med en hånd, og når den er stengt er den 100% søletett.
  • Den holder bedre på varmen enn gjennomsnittskoppen
  • Kan trygt vaskes i vaskemaskin. 

Resultatet av mye av disse kvalitetene er og grunnen til at koppene brukes som den offisielle koppen på samtlige internasjonale kaffefestivaler, mens i Australia er det den eneste koppen sykehuspersonell tillates å bruke.

Frank green lanserte og i 2017 produkter i rustfritt stål som et alternativ til BPA-fri og resirkulerbar plast.

Pappkrus som en miljøversting i Norge

Norge er et av landene i verden som drikker mest kaffe. Ifølge kaffeundersøkelsen 2017 drikker vi godt over 12 millioner kopper kaffe om dagen, og kaffe.no bekrefter at det er en stadig vekst i antall kaffebarer som brer seg over norges land. Dette gjør Norge et av landene som bidrar til at flere millioner engangskopper som går rett i søpla i året.

Og selv om mange tror at en pappkopp kan sendes til resirkulering som papiravfall, skal den i restavfallet. Koppene har nemlig et tynt plastbelegg på innsiden. Det er et potensial for gjenvinning, men slik det er i dag så skal det i restavfallet.

- Vi tror at bruken av egen kopp er en trend som kommer til å fortsette å øke i tiden som kommer. Nå ser man plutselig at flere kaffebarer infører en miljørabatt, og dermed gir noen kroner avslag ved bruk av egen kopp, noe vi anser som en utrolig positiv utvikling, sier Elisabeth Holst Nyström i Oh Yes, ansvarlig distributør for frank green i Norge.
- Vi er overbevist om at ved at det kommer enda flere fine og funksjonelle kopper på markedet, kommer nordmenn til å bruke disse, slik man ser at veldig mange allerede gjør med den gjennbrukbare drikkeflasken.

Produktene blir å finne i norske butikkhyller fra august 2018.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår