Puss opp badet trygt

 
Puss opp badet trygtGips for våtrom er et godt valg som underlag for tettesjikt, for beskyttelse av våtsonen.
Skal du pusse opp eller bygge nytt bad? Funksjonelle bad bygges best med solide produkter, og følger du Byggebransjens våtromsnorm (BNV) hever du kvaliteten på badet.

I TEK17 står det at våtrom skal prosjekteres og utføres slik at det ikke oppstår skade på konstruksjoner og produkter på grunn av bruksvann, vannsøl, lekkasjevann og kondens. Bakenforliggende konstruksjoner som kan påvirkes negativt av fukt, skal være beskyttet av et egnet vanntett sjikt. Gulv og vegger som kan bli utsatt for vannsøl, lekkasjevann eller kondens, skal utføres med fuktbestandige materialer.

Glasroc H Ocean fra Gyproc er spesialtilpasset for våtrom og har en overflate som gir god heft for tettesjikt.

Krav og regler om våtrom finner vi i Byggteknisk Forskrift TEK17 §13-15. SINTEF har i samarbeid med Fagrådet for våtrom (FFV) utarbeidet Byggebransjens våtromsnorm  som har som mål å heve kvaliteten på våtrom, slik at du får solide, funksjonelle og varige våtrom. Bruk av BVN er frivillig og ikke lovpålagt.

Sørg for at håndverksjobben på badet blir utført trygt etter våtromsnormen. 

Bruk gips som er beregnet for bad
Du kan bruke kartongkledde gipsplater i våtrom. Derimot finnes det gipsplater beregnet for våtrom som består av uorganiske materialer, og som har egenskaper som gjør at de er godt egnet som underlag for tettesjikt. Komposittplaten Glasroc H Ocean er spesialtilpasset for våtrom og har en overflate som gir god heft for tettesjikt. Platen fungerer som underlag til følgende overflater:

  • Fliser (inkludert tettesjikt)
  • PVC-banevarer
  • Overflatebehandling med et våtroms malesystem
     

Gips er også velegnet som byggemateriale for himling og vegg. Bygg et funksjonelt bad med solide produkter, som f.eks Gyproc Habito.

Gips for himling og vegg
Våtsonen i et våtrom skal alltid beskyttes mot fukt med et vanntett sjikt. Tettesjikt og overflatebelegg skal utføres i henhold til bransjens anvisninger. Ved flislegging inngår for eksempel påstrykningsmembran, samt forseglingsremser for plateskjøter, hjørner og skruerader i tettesjiktet. Ved bruk av gipsplater i himling anbefales det ingen spesiell type gips, men det bør brukes maling som er beregnet for våtrom.

Badets våtsone skal alltid beskyttes mot fukt med et vanntett sjikt.

Oppbygning av våtromsvegg bestemmes av type kledning. Det betyr at ved flisbelagte vegger bør det bygges annerledes enn ved bruk av våtromsplater, dette på grunn av forskjellige krav til stivhet på vegg. For gipsplater omtales dette som cc 600, 2 lag 13 mm gipsplater eller cc 300, 1 lag gipsplater.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår