Red dot til designslukker

 
Red dot til designslukkerFirephant er designet for å være enkel å bruke og pen å se på.
Brannslukningsapparatet Firephant er utformet slik at man skal kunne ha det som en synlig del av innredningen.

Den nye designslukkeren er ment som et supplement til det tradisjonelle, større brannslukningsapparatet som ofte er plassert litt mindre tilgjengelig.

Firephant har en ny form, med et enkelt og moderne design, og skal være lettforståelig i bruk. Når slukkeren også fått designprisen "red dot: best of the best".

– Vi fokuserte på brukervennlighet og design da vi skapte Firephant. Det skal være lett å forstå hvordan den skal håndteres og designen skal bidra til at man gjerne har den stående fremme, sier industridesigneren Lars Wettre som har utviklet Firephant sammen med industridesigneren Jonas Forsman, i en pressemelding.

Innredningsdetalj

Brannslukkeren har et stort, grepsvennlig håndtak som enkelt visualiserer hvordan den skal brukes og hvor man skal sikte. Håndtaket er plassert rett overfor tyngdepunktet.

-  Når man monterer den på veggen, er håndtaket rettet mot brukeren slik at man omgående kan gripe tak i det. Håndtaket gjør at man får god balanse når man løfter slukkeren og den føles også lettere. Formen visualiserer slukkemiddelets vei fra beholderen til munnstykket og gir brukeren et tydelig bilde av hvordan den skal brukes, sier Lars Wettre.

Designerne håper at folk vil ha Firephant som en del av innredningen, og mener den er perfekt å ha på kjøkkenet som et supplement til et større apparat.

- Målet er at forbrukerne skal synes at den er så pen at man vil ha den fremme, gjerne festet på veggen som en innredningsdetalj. Brannslukkere er det mest effektive hjelpemiddelet hvis det begynner å brenne, og sammen med røykvarsleren kan det være den avgjørende forskjellen mellom å beholde eller miste alt, sier Lars Wettre. 

GPBM Nordic, som har utviklet Firephant sammen med de svenske industridesignerne Lars Wettre og Jonas Forsman, selger også røykvarslere, branntepper og andre brannslukkere under varemerket Housegard.


 

Pris:

I Norge selges Firephant i rød farge. Den finnes i størrelsene 1 og 2 kg og skal anses som et supplement til den større brannslukkeren på 6 kg. Firephant selges i Jerniabutikkene fra og med 1. oktober i år.

Pris: 1 kg fra ca. 599 kroner og 2 kg fra 799 kroner.

 

 

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår