Rekordhøye strømpriser - vedfyring koster halvparten

 
Rekordhøye strømpriser - vedfyring koster halvparten
De rekordhøye strømprisene har tatt helt av. Torsdag morgen koster strømmen over to kroner for forbrukerne i Sør-Norge.

Strømmen er dyrere enn i januar
Den rene spotprisen er 1,23 kroner for Sør-Norge. Med nettleie og avgifter gir dette priser på mer enn to kroner kWh. Det er det høyeste noensinne. I Midt-Norge og Nord-Norge er prisen en halv krone lavere.

Mange alternative energikilder er også dyre nå. Disse avhenger også delvis av strømtilførsel. Tilbake står vedfyringen, som er den klart rimeligste og mest økonomisk stabile oppvarmingsformen.

"Jøtul-gruppens vedovner gir deg miljøvennlig hygge hele året, og når strømprisen nå ligger godt over 2.- pr KW/H og vedfyring koster ca halvparten vil du også kunne redusere dine utgifter til oppvarming med flere tusen pr år. Dette året kan man derfor kombinere miljøvennlig hygge og kos, og samtidig spare penger til oppvarming." René Christensen, konserndirektør Salg i Jøtul

Fyring med ved - 110 øre kilowatt time
Prisen på ved er også gått opp de siste årene, men er likevel klart billigste energikilde. Kjøper man ved i større mengder – 1000-literssekker eller paller, er prisen noe over en krone per kWh. I tillegg er det også mange skogseiere, ikke minst offentlige, som tynner i skog og mark, og som tillater ”selvplukk” av trær og kapp. Da har du billig og kortreist energi, som også er miljøvennlig. Egeninnsats kan dermed bidra til å spare inn på disse kostnadene.

Ny ovn og riktig opptenning er viktig
En rentbrennende vedovn er snill mot miljøet, og gir mer varme per kubbe som gir bedre fyringsøkonomi. Fyrer du i tillegg fra toppen og ned har du en oppvarmingskilde som både er godt for miljøet, og godt for lommeboka.

Slik fyrer du på den mest miljøvennlige og økonomiske måten
Vi gir deg fremgangsmåten for en enkel og miljøvennlig opptenning. Opptenning fra toppen gir mindre sot og aske, sikrer bedre lufttilførsel og gjør at første illegg av ved varer lengre. Les mer om hvordan du får fyr og flamme i peisen - hver gang.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår