Rekordmange rotteskader

 
Rekordmange rotteskaderI 2018 var det rekordmange skader etter mus og rotter. Ingen ting tyder på at det blir noe bedre i 2019. Foto: Picturepoint.
I løpet av 2019 vil flere tusen husstander få uønsket besøk.

- Etter kun noen få måneder inn i det nye året har vi allerede fått meldinger fra mange fortvilte kunder som har oppdaget ubudne gjester i hus og hjem, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Beregninger Gjensidige har gjort viser at det årlig blir meldt inn nærmere 5000 skader (rotter og mus) til forsikringsbransjen og som gjør skader for over 250 millioner kroner. I tillegg er det store mørketall.

Gjensidige mottok flest skader i 2018 fra :

  1. Hordaland
  2. Oslo
  3. Rogaland
  4. Akershus
  5. Trøndelag

Kostbare skader
- Skader på bygninger varierer fra mindre utbedringer til totalrenoveringer. Døde dyr og avføring kan gi store luktproblemer, i tillegg spiser de alt de kommer over og kan ødelegge isolasjon, rør og elektriske anlegg, sier Voll. Han advarer om at ødelagte ledninger kan være brannfarlige. Det er heller ingen god følelse å legge seg om kvelden når en hører gnagelyder rett bak hodeputen, sier han.

- Skadeomfanget etter slike skader er store, sier Voll. Flere skader er gjerne på mellom 40.000 og 50.000 kroner. Han forteller at det også finnes flere eksempler der skadeomfanget har blitt på over en halv million kroner.

- I Gjensidige dekkes slike skader over innboforsikringen. Ikke alle selskaper gjør det, sier Voll. Han anbefaler at hver enkelt undersøker i sin forsikring om skader etter mus og rotter dekkes. Hvis ikke - kan det blir skikkelig dyrt, avslutter Voll.

Her er Gjensidige sine fem råd for enten å hindre invasjon, eller begrense skadeomfanget hvis uhellet er ute:

  • Se over huset og tett åpenbare sprekker – spesielt ved grunnmur og bak kledningen
  • Fugeskum og isolasjon er som marshmallows for gnagere, men de er ikke glad i tettemidler som metallnetting og lignende
  • Ikke slå ut matrester nær huset, og ikke gi dyrene skjulesteder i form av avfall og lignende inntil husveggen
  • «Vil de inn så kommer de inn.» Er uhellet ute så ring forsikringsselskapet ditt før du gjør tiltak for å avtale mest hensiktsmessig fremdrift
  • Vær varsom med å bekjempe selv – bruk av gift uten feller kan føre til at dyrene dør inne i vegger og gulv og kan spre ubehagelige lukter
 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår