Rikards og Ulrikas paradis: Luksusbaderom på odden

 
Rikards og Ulrikas paradis: Luksusbaderom på odden
Aller ytterst på en odde i Stockholms skjærgård – vakkert omkranset av furutrær – finner vi Rikards og Ulrikas paradis – et arkitektonisk mesterverk med liggende svart panel og herlige lysinnslipp.

Langt fra byens larm og med naturen nært på lever familien et godt liv der holdbarhet og respekt for omverdenen gjenspeiles i detaljene. Velkommen inn i dette drømmebaderommet og til å høre på Rikard når han forteller hvordan japanske baderomsidealer møter svenske, og der vi utforsker hva som egentlig menes med luksus.

Huset smelter så godt inn i omgivelsene at det kan være vanskelig å se fra sjøen. Sett fra den andre siden av odden blir utsikten helt annerledes, og huset får utfolde seg i all sin prakt.

ETT MED NATUREN
Paret ville skape et moderne skandinavisk baderom med japanske innslag. Trepanelet var bestemt fra start og så lot de de 90x90 cm store platene følge med inn i dusjen og opp på veggen. Platene bryter fint mot trepanelet og gir en skikkelig luksusfølelse. Dette sammen med eikefinéren på møblene ble også en måte og gi varme til rommet, som bader i det kalde nordiske lyset fra morgen til kveld.

- Vårt mål var å ha dusj og spa i ett med naturen utenfor, sier Rikard. Og ut fra det målet tok baderommet form. Vi bestemte oss for å bruke tid og ikke stresse slik at detaljene skulle føles helt riktig.

ARC 43 Original Plus i 8 mm glass. Nyhet 2021.

SKJØNNHET I DET ENKLE
Sittebadekaret i tre bidrar til den japanske følelsen og likeså trepanelet. Og akkurat som i den japanske kulturen ligger fokus på å se det vakre i det enkle. Å senke ned selve møbeldelen er akkurat en slik detalj. De vakre og samtidig funksjonelle håndkletørkerne BOW med stemningsfull belysning er en annen.

Alle vinduer i huset går fra gulv til tak, og paret ville at dusjen skulle følge samme prinsipp for en tydelig og rød tråd.

- Hos INR fant vi ARC 43 Original Plus i 8 mm glass, som vi ville framheve ved å plassere den midt i rommet.

Til servantskapene i INRs møbelserie GRAND er det mange fine alternativer både når det gjelder utførelsen på skuffefronter og dører, farger og benkeplater. Her ser vi GRAND Solid 100 i Nordic Oak med benkeplaten Raw Concrete i kvartskompositt.

HARMONI I KONTRASTER
Å bryte av tre med betong eller omvendt fungerer aldeles utmerket og gir en harmoni mellom kontrastene varmt og kaldt som øyet liker. Hvilke kontraster vil du utforske; varmt vs kaldt, mykt vs hardt, lyst vs mørkt?

HVA ER DU MEST FORNØYD MED?
- At vi fikk en luksuriøs og samtidig holdbar følelse. Vi er utrolig fornøyde med både materialene og produktene. De krever lite vedlikehold og føles utrolig solide og holdbare – selv med små barn i huset.

Rikard, 45 år

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår