Så enkelt er det å vaske huset

 
Så enkelt er det å vaske huset
Det skal liten innsats til før du ser store resultater. Å vaske fasaden på huset er både gøy og nyttig. − Det så rent ut da vi kom, men når vi begynte å vaske, rant smusset av i strie strømmer, forteller Lars Petter Rustan etter husvasken på Lillestrøm.

Lars Petter Rustan og Åsa Schaanning fra Jordan tok turen til Lillestrøm for å vaske en enebolig. Ifi.no filmet selvsagt oppdraget, og klikker du på filmen får du se hvordan det gikk.

Usynlig smuss
− Vi ble litt overrasket, for huset så rent og pent ut. Men da vi begynte å skrubbe kom det frem mye smuss og skitt. Det så rett og slett nymalt ut etterpå, sier Lars Petter Rustan.

RENT OG PENT: Huset i Lillestrøm ble vasket med vann, såpe og kost på forlengersaft. Se filmen og lær triksene fra vaske-ekspertene Lars Petter Rustan og Åsa Schaanning fra Jordan. Foto: Robert Walmann/ifi.no

Rydd og dekk til
Før du begynner er det alltid smart å rydde bort ting som blomster, potter og pynt. − Dekk også til det du er redd for, eksempelvis kodelåsen på døren, råder Rustan.

Spyl bakken!
Han mener det også er smart å fukte gårdsplassen før vask for å unngå såperester og skjolder på bakken. Men høytrykkspyler er ikke nødvendig.
− Hageslangen er mer enn godt nok til hele denne vaskejobben, sier han.

HAGESLANGEN DUGER: Det gjelder å påføre såpemidler, skrubbe og skylle godt av. – Du trenger bare en hageslange. Bruk tid å skyll godt av, sier Lars Petter Rustan. Foto: Robert Walmann/ifi.no

Lavtrykk og forlenger
Rustan påfører såpemidler med en lavtrykksprøyte og bruker en skrubb med forlengerskaft for å vaske rent.
− Etterpå skyller du godt av slik at såpemidlene renner av. Og til deg som tror mye såpe er best, vil jeg si: Bruk kun doseringen på pakken Det har ingenting for seg å bruke mer såpe enn det som er beskrevet.

SKRUBB OG SKRUBB: En vaskekost på forlengerskaft, vann og såpe er alt du trenger for å gjøre huset rent for sommeren. – Det er faktisk litt gøy å se at smusset renner bort, sier Lars Petter Rustan fra Jordan. Foto: Chera Westman/ifi.no

Male eller vaske
Det er ikke sikkert du trenger å male fasaden. Start med en grundig vask, så ser du hvordan overflatene egentlig ser ut.
− Det er mange som opptager at huset ikke trenger et nytt malingsstrøk. Det var bare en vask som skulle til, sier Lars Petter Rustan hos Jordan.

VASKE ELLER MALE: Start alltid med en vask så vil du se om fasaden faktisk trenger et nytt strøk maling. – Det er bare rene vegger som forteller sannheten, sier Lars Petter Rustan hos Jordan. Foto: Robert Walmann/ifi.no

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle