Så enkelt tar du den viktige vårvask av bilen

 
Så enkelt tar du den viktige vårvask av bilenOm det er én gang du skal bruke litt ekstra tid på bilvask, er det på våren. Restene etter vinteren er viktig å bli kvitt.
Du vet hvordan det er? Våren kommer med sine skinnende dager, men bilen skinner ikke slik du skulle ønske. Her viser jeg deg hvordan du tar fullstendig vårvask på under timen og er klar til å nyte sola og en glinsende bil i vårsola.

Har ikke bilen hatt så mange vask i vinter? Slik tar du en grundig vårvask av bilen på under timen:

 

1. Start med avfetting
Vi starter med en petroliums baser avfetting som vi sprayer godt over hele bilen - opp til listen. På felgene legger vi felgrens. Vi lar dette virke, for at avfettingen skal løse opp det oljebaserte skittet som asfaltrester.

2. Legg en alkalisk forvask
Etter avfetting og felgrens, legger vi en alkalisk forvask på bilen oppå avfetting og felgrens. Grunnen til at vi legger forvasken oppå avfetting og felgrens er for at avfetting, felgrens og skumsåpe ligger å virker, jobber og får løst opp skitten.

Mens avfetting, felgrens og skumsåpe ligger å jobber på bilen - Tar vi en liten kost for å løsne opp det som sitter aller best på dekk og felg.

3. Spyl av bilen - Nedenfra og opp
Spyl av bilen seksjonsvis nedenfra og opp. Dette gir best effekt og kontroll på hvor du har spylt og ikke. Vil du lære å vaske bilen riktig med høytrykk, ta en titt på denne filmen.

NB! Ikke stå i solen når du vasker bilen. Når du kjenner på bilen skal den være iskald. Pass på at sola ikke gjør overflata varm. Som et prinsipp skal du alltid stå i skyggen å vaske bil. Hvis overflaten blir for varm, vil kjemikaliene tørke ut og du vil få skjolder i bilen.

4. Berøringsvask
Etter berøringsfri vask, skal du vaske bilen med berøring. Dette er nødvendig for å bli kvitt trafikkfilmen, denne får du ikke vekk uten berøring. Bruk en "ren" som ikke inneholder glansforsterker eller voks, kun en såpe som gjør at vaskehansken glir godt.

Når vi vasker berøringsvask, så vasker vi alltid ovenfra og ned og ett panel av gangen. Vi vasker ned til nedsiden av døren, og vasker IKKE nederst i dette steget. Dette er et av de mest skitne stedet på bilen, og det ønsker vi ikke å dra utover resten av bilen. Dette tar vi helt til slutt. Husk å skyll vaskehansken ofte og vask hele bilen!

5. Spyl av igjen - Ovenfra og ned
Etter berøringsvasken skal vi spyle av igjen, denne gangen ovenfra og ned. Grunnen til det er at denne gangen skal vi spyle av såpen og ikke vaske med høytrykk slik vi gjorde i steg 3. Skyll vekk all såpen.

6. Fjern nupper i lakken med Iron Killer

Trodde du vi var ferdig? Nå kommer det lille ekstra som redder bilen fra å forfalle. Bilen ser helt ren ut, men hvis du kjenner på bilen vil du kjenne "nupper" i lakken. Dette er metallpartikler som har brent seg fast i lakken som ikke går av i ordinær vask. For å fikse dette bruker vi Turisimo Iron Killer. Vi sprayer Iron Killer på bilen - nedenfra og opp til rett opp under vinduet. Den skal stå på i ca. 7-8 minutter, etterhvert vil du se at det "blør" og at det kommer lilla flekker der den jobber. Legg denne gjerne på felgene også, så den løser opp metallpartiklene der også.

Etter Iron Killer har fått jobbe på overflaten, spyler du av en gang til - ovenfra og ned. Husk å spyl ekstra godt, for nå skal alle kjemikalier vekk fra bilen.

7. Tørk bilen og legg beskyttelse
Nå skal vi tørke bilen og legge en enkel beskyttelse. En "Wet Wax"  er en rask og enkel beskyttelse av lakken, men også en tørkehjelp.

Spray på Wet Wax og tørk av bilen og du vil umiddelbart få tørr bil - MED beskyttelse.

Så raskt. Og så enkelt. Nå er bilen klar for en varm og god sommer. Og du kan nte den i skinnende blank bil og god samvittighet!

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår