Så sjeldent støvsuges det i norske hjem

 
Så sjeldent støvsuges det i norske hjemEFFEKTIV: Bespoke Jet fra Samsung vektlegger et flott design med effektiv og enkel rengjøring.
En ny undersøkelse om nordmenns rengjøringsvaner viser at nordmenn bruker svært få timer i måneden på støvsuging.

Våren står for tur og tiden er inne for å rydde og rengjøre hjemmet. Samtidig tyder en fersk undersøkelse fra Samsung Nordic på at mange setter støvsuging langt ned på prioriteringslisten. 25 prosent svarer at de bruker maksimalt en til to timer per måned på støvsuging, mens 20 prosent bruker tre til fire timer på støvsuging hver måned.

– Å støvsuge er en viktig del av å gjøre rent, og selv om det ikke akkurat er nordmenns favorittaktivitet, er det noe vi bør ta oss tid til. Både for at hjemmene våre skal være hygieniske og rene, og fordi det er viktig for luftkvaliteten, sier Rikard Fornbäck, produktansvarlig for hvitevarer i Samsung i Norden.

Kraftfull rengjøring
Selv om nordmenn ikke bruke så mye tid på støvsuging, viser undersøkelsen at vi i stor grad ønsker oss støvsugere som gjør rengjøringen mer effektiv. To av tre sier at de er mest opptatt av sugekraft når de skal gå til innkjøp av ny støvsuger.

– Kraftfull sugekraft er avgjørende for lettvint og effektiv støvsuging, så dette er noe du bør vektlegge når du kjøper ny støvsuger, råder produktspesialisten.

– Samsungs trådløse støvsuger Bespoke Jet har eksempelvis en effektiv motor og Jet Cyclone som gir optimal luftvei og forminsker sugetapet når du støvsuger, sier han.

Lett tilgjengelighet
I undersøkelsen sier en av fem at de også ønsker seg en støvsuger som er lett tilgjengelig, slik det blir lettvint å finne den frem og begynne å støvsuge.

– Vi ser at ønsket om støvsugere med lav vekt og som er lett tilgjengelig øker. Bespoke Jet veier bare 1,44 kilo, som gjør den lett å bruke, også over tid. Bespoke Jet kommer også med rengjøringsstasjonen Clean Station som tømmer støvet fra støvsugeren til en støvsugerpose, det gjør tømmeprosessen enklere og mer hygienisk.

Fire tips for en enklere og mer effektiv vårrengjøring
   1.   Kvitt deg med ting du ikke bruker
Vi rydder og vasker ikke hjemmet bare for hygienens skyld, men også for å gjøre det hyggelig for andre. Gå gjennom garderobe, kjøkken og bad, og sorter ut klær og produkter du ikke bruker. Rydd ut hjemmet og bidra til gjenbruk.

   2.   Invester i en trådløs støvsuger
Rett redskap gir deg bedre forutsetninger. Det er derfor viktig å investere i gode rengjøringsprodukter. Med en fargeglad og trådløs støvsuger slipper du forstyrrende elementer og slitsom timer med rengjøring. Sørg for at du velger en trådløs støvsuger med HEPA-filtrering for å sikre effektiv rengjøring.

   3.   Engasjere store og små
Det skal ikke være kjipt å støvsuge og vaske hjemmet. Engasjer derfor hele familien, barn som voksen. Gjør vårrengjøringen til en morsom aktivitet for hele familien. Bruk kreativiteten eller gjør vårrengjøringen til en konkurranse blant store og små.

   4.   Husk møbler og kroker i hjemmet som sjeldent blir sett
For å sikre et støvfritt hjem er det viktig at man jevnlig støvsuger områder og møbler som er mindre tilgjengelig. Som en del av vårrengjøringen kan det være fint å støvsuge over madrasser, støvsuge under og bak store møbler og hvitevarer, samt gi matter og tepper litt ekstra oppmerksomhet.

For mer informasjon om Bespoke Jet og tilbehør, besøk: BESPOKE Jet ™ 2022 Samsung batteridrevet stangstøvsuger | Samsung Norge

Om undersøkelsen:
Undersøkelsen er gjennomført av Norstat på oppdrag fra Samsung Electronics Nordic. Totalt 1014 norske respondenter mellom 18 og 99 år svarte på spørsmål om støvsugere og rengjøringsvaner. Undersøkelsen ble gjennomført i mars 2022 i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Utvalget er landsrepresentativt ut fra kjønn, alder og boligområde.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle