Sett farge på bokhyllen

 
Sett farge på bokhyllenMed malte hyller blir atmosfæren mykere og lunere. Vegger og skap er malt med Classico i fargen "Bohemian" fra Pure & Original. Foto: Margaret de Lange
Mal bokhyllen og fremhev bøkene! Med farge på bokhyllen kan du skape en rolig ramme der bøkene får hovedrollen.

Nå som veggene i mange hjem går fra å være hvite til å få mer farge, er det ingen grunn til at bokhyllene heller skal stå der hvite og personlighetsløse. Ved å male bokhyllene i en farge som står til resten av interiøret eller i samme farge som veggen, kan du få et mer helhetlig uttrykk og en fin ramme for bøkene. Og i disse tider, når tusenvis av bøker pakkes inn og legges under treet, passer det ekstra godt å forberede bokhyllen på nye beboere.

Rolig helhet

SAMME FARGE: Ved å male bokhyllene i samme farge som veggen, får du en rolig ramme og en fin helhet. Den mørke grønnfargen Blad 834 fra Beckers gir bøkene rom for å skinne. Foto: Beckers.

En løsning som gir en rolig helhet er å male hyllene i samme farge som veggen. For deg som ikke vil at bokhyllen skal fremheves betraktelig, men heller være en del av helheten, er dette en god løsning. Det kan også gi inntrykket av at møbelet er integrert, noe mange ønsker. 

Men selv om du maler i samme farge, kan du gjerne velge ulik maling og glans. Vegg og hyller vil antageligvis uansett kreve forskjellige malingskvaliteter, men de kan blandes i samme farge. Og glansforskjeller kan skape spennende kontraster.

Enkelt å male

RULL: Påføringen går raskt og enkelt med rull. Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no.

Det eneste du trenger for å male bokhyllen er en god maling i ønsket farge, egnet rengjøringsmiddel og -klut (evt. engangs malervask), en slipekloss hvis du skal mattslipe, en tørr mikrofiberklut, en pensel og en liten rull.

Gå for en ekstra robust maling, som tåler litt. Gulvmaling og lakkmaling er også gode løsninger.

Sørg for at hyllen er ren og tørr før du påfører maling. Og følg alltid produsentens anvisninger for forarbeid, tørketid, herdetid og påføring, etc. Påfør malingen med en liten rull og etterstryk med pensel. I kantene kan du bruke en skråpensel for å komme til.  

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår