Slik blir kjøkkentrendene i 2020

 
Slik blir kjøkkentrendene i 2020
Du skal alltid følge din egen personlige stil når du velger kjøkken, men det kan være nyttig og inspirerende å vite hva som rører seg i kjøkkenverden. Vi har snakket med 3 kjøkkenkonsulenter, og samlet noen av tendensene.

Kjøkkenet er hjertet i hjemmet og det sosiale aspektet er viktigere enn før. Kjøkkenet skal brukes enda mer effektivt og ha tilleggsfunksjoner som integrert kullsyremaskin, trådløs lading i benkeplaten og kokende vann i kranen. Teknikk på kjøkkenet er ikke nytt, allerede på 60-tallet kom komfyren og på 90-tallet ble mikrobølgeovnen et fast innslag, men 20 år før det ble faktisk ideen til Quooker - den kokende vannkran – født. Vi vil gjerne ha ting som sparer oss for tid og som gjør hverdagen enklere.

– Det har blitt viktigere at kjøkkenet blender inn i omgivelsene. Overskap droppes til fordel for plassbygde høyskap, helintegrerte hvitevarer prioriteres og ventilatorer males i samme farge som veggen for å skape et diskré og harmonisk uttrykk, forteller Ævin Ghadani hos HTH Skøyen.

Farger og materialer
Det hvite kjøkkenet er fortsatt aktuelt, men vi ser at farger for alvor har gjort sitt inntog på kjøkkenet. Grått og sort er de største utfordrerne, men også duse og kraftige nyanser av grønt og blått, i tillegg til jordfarger som beige, brunt og brente rødtoner. Noen velger ensfargede kjøkken, mens andre velger flere farger.

– Tidligere valgte vi blanke fronter, nå velger vi glatte, helmatte laminatfronter, og gjerne en kombinasjon av to farger eller to forskjellige materialer, for eksempel tre og laminat, forteller Martin Hængsle hos HTH Skøyen.

Vi vil gjerne ha naturen tettere på, og dette gjenspeiler seg i materialvalg.

– Vi ser at alle typer tre er populære, men spesielt eik er på full fart inn igjen. Vi velger ofte grov trestruktur som synes, sier Mette Line Biseth hos HTH Vika.

For å skape et harmonisk og varmt uttrykk velger vi også andre elementer i treverk, blant annet veggpanel eller fliser.

– Vi ønsker også naturlige og bærekraftige materialer når vi velger benkeplate. Naturstein og komposittstein er spesielt ettertraktet. Disse er også vedlikeholdsfrie, noe som blir viktigere og viktigere for kundene, fortsetter Mette Line Biseth.

Metaller
Messing er fortsatt veldig aktuelt, i tillegg til mørkere materialer som aldret messing, fargebehandlet stål og matt sort. Spesielt på kjøkkenkraner er disse utførelsene aktuelle. Det er holdbare materialer som utstråler kvalitet.

– Vasken skal gjerne blende inn i benkeplaten, mange velger kompsittvasker i samme fargetone som benkeplate og i samme utførelse som blandebatteri. Harmoni fremfor kontrast, sier Martin Hængsle hos HTH Skøyen.

I Quooker sortimentet finnes det mange utførelser som gjør det enkelt å matche kjøkkenkran, vask og benkeplate. Velg for eksempel Quooker Fusion Square i sort og kombiner den med sort vask og benkeplate, for et harmonisk, men dramatisk uttrykk.

Smykket i kjøkkenet
I løpet av de siste årene har kravene til kjøkkenkranen endret seg. Det skal ikke lenger bare være funksjonelt, men også fungere som smykket i kjøkkenet. Vi har blitt mer kvalitetsbevisste og bryr oss om både merke og design.

– Kjøkkenkraner i gylne metaller har lenge vært og er fremdeles på topp, men den sofistikerte og monokrome, sorte kjøkkenkraner er også populær. Vår mest solgte Quooker-kran i Norge er modellen Flex med uttrekksslange. I desember lanseres kranen i sort utførelse med PVD-belegg som gir en robust og motstandsdyktige overflate, avslutter Luise Egemar i Quooker Skandinavian.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår