Slik bytter du silikonfug

 
Slik bytter du silikonfugFoto: Kristian Owren/ifi.no
En silikonfug varer ikke evig. Når den er misfarget er det lurt å bytte den ut. – Det er en enklere jobb enn mange tror, sier administrerende direktør i Rørkjøp, Frank Olsen.

Silikonfugene er med på å gi badet en praktisk, teknisk og estetisk finish. Glatte silikonfuger sitter godt på stort sett alle overflater og en frisk silikonfuge er også elastisk og vannbestandig. Og ikke minst er den enkel å holde ren.

Bytt når soppen kommer
Problemet er ofte at vi ikke rengjør fugene ofte nok. Da kommer muggsopp og gir misfarge med sine svarte prikker. Og når soppen først har kommet, er det ikke lenger mulig å få fugen fin med rengjøring. Da er det tid for å bytte den ut.

VANNSIKRING: Silikonfugen en liten del av den totale vannsikkerheten på et bad. Men det er ingen stor risiko hvis fugen ikke er helt tett. Fordi det også skal være membran og annen vannsikring på det bad. (Foto: Casco)

En jobb alle kan klare
− Bruk YouTube og se hvordan det gjøres. For i utgangspunktet kan alle legge en fin silikonfuge. Det gjelder å være nøye og ta seg tid. Synes du selv det ser pent ut så er det bra. Ingenting er mer irriterende enn å se en skjev fuge. Det ser jeg ofte på hotellrom, sier administrerende direktør i Rørkjøp, Frank OIsen.

RETT OG PENT: − Synes du selv det ser pent ut så er det bra. Ingenting er mer irriterende enn å se en skjev fuge, sier administrerende direktør i Rørkjøp, Frank OIsen. Foto: Kristian Owren/ifi.no

En liten del av vannsikkerheten
Olsen forteller at silikonfugen i hovedsak skal sørge for at det ser rett og pent ut i rommet.
− Når det er sagt, så er også silikonfugen en liten del av den totale vannsikkerheten på et bad. Men det er ingen stor risiko hvis fugen ikke er helt tett. Fordi det også skal være membran og annen vannsikring på det bad, sier han.

NØYSOM: − Det er en enklere jobb å bytte ut en silikonfug enn mange tror. Du må bare være nøye, sier administrerende direktør i Rørkjøp, Frank Olsen. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Kilde:ifi.no

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle