Slik får du hotellfølelsen hjemme

 
Slik får du hotellfølelsen hjemmeMed mørke farger, høy sengegavl, stemningsbelysning og et lass med deilige puter og tekstiler, er hverdagsluksusen ikke så langt unna. (Foto: Anne Manglerud/ifi.no)
Hotellene er eksperter på å få deg til å koble av og fylle livet med litt luksus. Og med enkle grep kan du gjenskape hotellstilen på soverommet hjemme.

Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no | Foto: Anne Manglerud/ifi.no, Borge, Intag og Tapethuset

Hotellstilen er nå et velkjent begrep for mange. Det er en stund siden vi først begynte å omtale det, men det er fremdeles like aktuelt. Og du trenger ikke et soverom på størrelse med en liten leilighet for å få hotellfølelsen inn. Med de rette grepene, kan du få hverdagsluksusen inn hjemme.

1. Hodegjerde

Sengegavl, hodegjerde, headboard – det har mange navn og er helt essensielt for å understreke hotellstilen. Gavlen er prikken over i-en, og et enkelt triks som gir mye luksusfølelse. Du kan kjøpe en ferdig gavl, eller du kan lage din egen, for eksempel ved å trekke en plate i tekstil, male en gammel dør og sette den bak sengen, eller male rett på veggen.

2. Matte, mørke farger

Ikke vær redd for å bruke de mørke fargene. Mørke, dempede farger kan gi en lun, litt eksklusiv følelse – i tillegg til at det er godt å sove i. Vil du ha et rolig, behagelig rom, bruk gjerne ton-i-ton og unngå for skarpe kontraster. Matt maling gir også en behagelig look. Husk nok belysning til mørke farger. På soverommet er stemningsbelysning også viktig.

3. Lange gardiner

Gardiner fra tak til gulv er en gjenganger på hoteller, og flere ønsker seg også dette hjemme. Det bidrar til en lun følelse. Velg gjerne mørkleggende tekstiler i dimout- og blackout-kvaliteter, så rommet blir godt å sove i. Flere lag gardiner kan også styrke følelsen av å sove på hotell.

4. Tapet

Tapet er et «must» for å gjennomføre hotellstilen – gjerne på alle fire vegger! Og ikke vær redd for mønster – da kan du vise enda mer personlighet i interiøret. 

5. Garderobe

Invester i en skikkelig garderobe, som ser flott ut og i tillegg er enkel å holde ryddig. En rotete garderobe drar ned helhetsinntrykket. Gamle skap og kommoder kan males for å passe inn.

6. Sengeteppe og puter

Har du noen gang sett et hotellrom uten sengeteppe? Et flott sengeteppe, sammen med store, deilige puter i herlige tekstiler, gjør susen. Miks materialer, teksturer og farger. Det er verdt å re sengen om morgenen for å få den lille følelsen av luksus hver gang du skal legge deg.

7. Sengeskjørt

Et sengeskjørt er en elegant støttespiller, som gir et mykt innslag i rommet og en fin innramming av sengen – og ikke minst kan det skjule en lite pen madrass og eventuelt rot under sengen.

8. Teppe på gulvet

Vi kan ikke få sagt det nok: Et vegg-til-vegg-teppe eller et eller flere løse tepper på soveromsgulvet gjør under for bare føtter om morgenen.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår