Slik får du høyere boligpris

 
Slik får du høyere boligprisDet er den gode følelsen du skal skape, slik at kjøperen faller for stemningen. (Foto: Flügger)
Fargerike grep kan gi stor gevinst når du skal selge huset.

Tekst: Robert Walmann/ifi.no | Foto: Aktiv Eiendomsmegling, Flügger, Chera Westman/ifi.no, Saga Parkett

Å selge boligen med størst mulig gevinst er en kunst som krever presisjon og egeninnsats. Vi har spurt ekspertene om hva de mener er nøkkelen til suksess på boligmarkedet i 2019.

Skap den gode stemningen

− For det første: Nå skal det ikke lenger være hvitt. Bruk farger som skaper harmoni i huset. Det er den gode følelsen du skal skape, slik at kjøperen faller for stemningen. Enten slik at de vil flytte rett inn, eller at de ser muligheter. Det er derfor lurt å bruke grønne planter, puter, tekstiler og gardiner. Det skaper en lun stemning, særlig nå om vinteren, forteller Theres Seljeseth fra Flügger i Drammen.

Utdanner fargeeksperter

Hun er en av ni håndplukkede medarbeidere fra fargespesialisten som har gjennomgått en videreutdannelse i fargepsykologi og fargesammensetning. Utdanningen gjør henne bedre rustet til å gi kunder råd om farger, interiør og materialvalg.

Enkel romfornyer

− Det er ikke alle som har råd til å leie stylist og stylingmøbler når de skal selge boligen. Jeg mener det er smart å bruke noen penger på maling slik at du fornyer rommene. Ta bilder av møbler, eksisterende tapet eller bilder på veggene. Det kan være utgangspunkt for nye veggfarger. Kom også gjerne til butikken, så gir vi deg råd om hva som fungerer, sier Seljeseth.

Farger som fungerer

Håvard Nilsen, eiendomsmegler hos Aktiv Eiendomsmegling i Asker og Bærum, mener også helhetsinntrykket er viktig når kjøpere ser på bilder eller kommer på visning.

− Sørg derfor for at alle rommene presenteres skikkelig. Mal eller tapetser der det trengs, og velg farger som fungerer sammen. Riktig fargevalg kan gi deg stor gevinst, sier han.

Gleder på gulvet

Megleren mener det gjelder å skille seg ut i boligmarkedet.

− Et gulv som kler rommet er også noe kjøpere legger merke til nå. Vi erfarer at lyse tregulv er i vinden. Men også her er helhet viktig. Alle overflater må fungere sammen i farger og stil, sier han.

Når detaljene teller

Det første Nilsen sier til sine kunder som skal selge, er at de må gå over hvert rom med lupe.  

− Se etter sprekker som må tettes, fullfør listing og småfiks. Husk at kjøpere legger merke til hver minste detalj som ikke er i orden. Vis at du er nøye og har stelt pent med boligen, sier han.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår