Slik finner du ditt nye utegulv

 
Slik finner du ditt nye utegulvPRAKTISK: Gulvplatesystem er enkelt å montere og krever minimalt med vedlikehold. (Foto: IBG)
Det finnes gulv som ikke trenger tak. Her er gulvene du bør velge til utekosen.

Tekst: Robert Walmann/ifi.no

Det holder ikke bare med planter, puter og pynt. Gulvet må også være på plass. Det skal være praktisk, pent og lettstelt, og det må tåle vær og vind. I tillegg bør det være behagelig å gå på med bare føtter.

Smarte, enkle gulvfliser
Plastfliser er et smart valg til terrassen eller andre uterom, og de er laget i gjenvinnbare materialer.

– Plastfliser er drenerende og fuktavvisende. I tillegg er de svært slitesterke og tåler de fleste bruksområder i årevis. De er like gode inne som ute, sier Emil Lindèn fra Bergo Flooring.

Med et slikt gulvplatesystem kan du ha nytt utegulv på svært kort tid.

– Ved montering trenger du normalt ikke noe verktøy. Du bare trykker enkelt sammen platene for hånd. Det kan også enkelt enkelt byttes og tilpasses nye områder. I tillegg krever det minimalt med vedlikehold, forteller Øyvind Lunde hos IBG.

Levende tregulv
Trykkimpregnert tre på terrassen er kanskje det vanligste utenfor norske hjem. Behandlet tre tåler mer fukt enn ubehandlet tre. For å få tregulv til å vare lenge, trengs årlig rengjøring og jevnlig behandling med olje eller terrassebeis.

– Det er fordi treverk er et levende materiale som vil bli flisete eller sprekke opp hvis du ikke behandler det riktig. Steller du pent med tregulvet, får du en nydelig terrasse i mange år. Tre er kos, sier Anders Døvre fra Osmo.

Flotte fliser
Helge Aasen hos Norfloor er ekspert på «Porcellanato»-fliser. Dette er fliser som er laget av oppmalt stein og presset under stort trykk og brent på høy varme slik at råvarene smelter tilbake til stein. Han mener slike fliser er perfekt for deg som vil ha et vedlikeholdsfritt gulv utendørs.

– Disse flisene tåler alt hva norsk natur har å by på. Når du har lagt slike fliser, trenger du ikke tenke på annet enn å rengjøre ved behov. De blir heller ikke falmet av UV-stråling. Slike fliser kan legges der underlaget er avrettet og stabilt, sier han.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår