Slik finner du riktig teppe

 
Slik finner du riktig teppeFÅ HJELP: Hvis du sliter med å finne teppet som passer hos deg, er det hjelp å få hos teppeforhandleren. (Foto: Intag)
Teppetrenden er over oss, og nå vil vi ha tepper i alle rom. Da gjelder det bare å finne riktig teppe.

Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Enten det er heldekkende eller avpassede tepper du er på jakt etter – eller begge deler – er det viktig å finne rett teppe til rett sted. Det er nemlig ikke bare utseendet som må stemme, det er også andre hensyn å ta når du står ovenfor et teppevalg. Her er fem tips som kan hjelpe deg på veien:

1. Tenk bruk, ikke bare rom
Først og fremst må du ta hensyn til hvordan teppet skal brukes. Det er ofte lett å tenke fra rom til rom, og at ulike rom krever ulike tepper. Men enda mer avgjørende er hvem som bruker rommene og hvordan de lever.

En aktiv barnefamilie med hund må ta andre hensyn enn et eldre par, selv om rommene er like. For det er bruken som har noe å si. Og jo hardere bruk, jo tøffere må teppet være. Det sier seg kanskje selv at en familie med fire aktive barn må stille høyere krav til slitestyrke og enkelt renhold.

Samme gjelder på soverommet – det kommer an på hvem som bruker det. Hos voksne, som kun bruker rommet til avslapping, og der gulvet ikke er særlig utsatt for slitasje eller søl, kan det passe godt med et flott, mykt teppe i viskose eller tencel. Mens på soverommet til yngstemann kreves et teppe som tåler litt mer. Her er det for eksempel ideelt med slitesterke teppefliser. Da kan du også ta opp en flis og rense den hvis uhellet første er ute.

2. Vær spesielt obs på teppe til trapp
Et lite unntak fra regelen over: Trappen er et spesielt utsatt område – uansett hvem som bruker den. Det er klart det er forskjeller også her, men her bør du uansett gå for et mer slitesterkt teppe, gjerne med tett, lav luv. Jo mer tråkk, jo tettere og lavere luv. Vær spesielt oppmerksom på svingtrapper, der alle tar innersvingen.

3. Unngå billigtepper
Også når det kommer til tepper er det en sammenheng mellom pris og kvalitet. Et billig teppe i dårlig kvalitet vil slites raskere og rett og slett se billigere ut. Går du for et skikkelig kvalitetsteppe, vil du merke forskjellen både på kvalitet, utseende og levetid. Og prisen glemmes fort når du blir fornøyd med resultatet.

4. Få det skreddersydd
Skal du ha løse tepper og sliter med å finne riktig størrelse eller farge? Da bør du lete blant de heldekkende teppene. Mange leverandører kapper, kanter og leverer nemlig på mål, så det skal være enkelt å finne noe du er fornøyd med.

3. Spør om hjelp hos en teppeforhandler
Om du syns det er vanskelig å velge rett, bør du ikke nøle med å spørre om hjelp. Hos en profesjonell teppeforhandler vil du få hjelp til å gjøre riktige valg. De skal stille så mange kontrollspørsmål at du er sikker på at teppet som velges oppleves riktig også om ett, tre eller fem år.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår