Slik har pandemien endret hjemmene våre

 
Slik har pandemien endret hjemmene våreDet multifunksjonelle hjemmet er kommet for å bli
Mer plass, flere rom, nye møbler, bedre oppbevaringsløsninger og raskere internett har inntatt topplasseringene på ønskelisten vår etter pandemiens utbrudd. Nesten annenhver nordmann oppgir at det har dukket opp nye behov hjemme, og 37%* har allerede gjort grep for å dekke disse. Det viser en ny undersøkelse fra YouGov, utført på oppdrag fra Elfa.

Nesten halvparten av de spurte i undersøkelsen (46%) opplever at nye behov har oppstått i hjemmet etter at pandemien brøt ut for over et år siden. Blant dem som bor i leilighet er det 53% som har oppdaget nye behov, mot 42% av dem som bor i enebolig. Flest oppgir et ønske om hjemmekontor (17%), tett etterfulgt av plass til hjemmetrening (13%), mer oppbevaringsplass (12%) og generelt større plass (12%). 

- I moderne tid har vi aldri sett at så mange på så kort tid har hatt behov for å endre hjemmene sine. Det er først og fremst en konsekvens av at flere jobber hjemmefra, og at vi stiller oss nye spørsmål rundt hvor og hvordan vi vil bo, og hvordan vi ønsker å innrede og organisere hjemmene våre, sier Hilde Børresen Istre, Oppbevaringsekspert i Elfa.

Undersøkelsen viser videre at 27% av dem som opplever nye behov, også har gjort endringer i hjemmet sitt. Blant endringene som er gjort topper det å lage et hjemmekontor listen (13%). Ellers har nordmenn løst de endrede behovene sine ved å ommøblere med møblene de har, eller de har skaffet seg nye møbler. 4% har flyttet, og blant dem som bor i leilighet er tallet 6%. Blant dem som ikke har gjort noen forandringer enda, planlegger 5% å flytte i tiden som kommer.

På spørsmål om behovet for oppbevaring har forandret seg siden pandemien startet, oppgir hele 25% at behovet for oppbevaring har økt. Bare 6% sier at det har minsket. Det er først og fremst personer i aldersgruppen 18-29 år (34%) og 30-39 (33%) som har sett et økende behov.

- I enda større grad enn før er hjemmet hovedkvarter for jobb, sosial omgang, trening og hvile. Da er det viktigere enn noen gang å utnytte plassen godt og holde orden, for å skape harmoni og ro. Treningssykkelen skal plutselig ha plass side om side med kontorutstyr og leker. Vi leter derfor etter nye måter å oppbevare tingene våre på, forteller Hilde Børresen Istre, Oppbevaringsekspert i Elfa.

 

 

Om undersøkelsen
Undersøkelsen ble gjennomført av YouGov på vegne av Elfa i perioden 23.-28. juni 2021. Totalt 1003 personer i alderen 16-79 år ble intervjuet.

Elfas Oppbevaringsekspert Hilde Børresen Istre gir deg noen av sine tips til hvordan du optimaliserer hjemmekontoret, skaper plass og får orden på rotete flater.

Uorden på hyllene – se på dybden
Dype hyller gir fort uorden og dødplass. Velg heller grunnere hyller eller uttrekkbare kurver som plasseres tett. Da får du plass til mer og det blir lettere å holde orden.

Dediker plass til elektronikk og småting
Ting du bruker daglig og må ha lett tilgjengelig, som fjernkontroller, hodetelefoner og ladere, trenger sin faste plass, hvis ikke blir de raskt borte. Skaff deg en fin kurv som kan stå fremme eller sett av en bestemt plass i bokhyllen til disse tingene. Det viktigste er at alle i familien vet hvor ting hører hjemme.

Skjult bak en gardin
Gardiner langs en hel vegg skaper en lun atmosfære og virker lyddempende. Monter en skinne i taket, cirka 15-20 cm fra veggen, heng opp en fin gardin, så kan du gjemme grunne hyller eller kroker bak dem for en praktisk og skjult oppbevaringsflate.

Småting som roter til soverommet
Soverommet er til for hvile og restitusjon, så her trenger vi virkelig orden og harmoni. Samle småting og papirer i esker, kurver og tidsskriftsamlere, og plasser på hyller. Eventuelt kan du feste en oppbevaringsløsning på baksiden av døren.

Bygg oppbevaring under trappen
Utnytt plassen under trappen på best mulig måte med plassbygde hyller eller tradisjonelle veggskinner. Hyllene kan brukes til oppbevaring eller du kan lage en plassbygget kontorløsning.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår