Slik kan du erstatte tradisjonelle gardiner

 
Slik kan du erstatte tradisjonelle gardiner
Vintermåneder byr på lav sol, og solskjerming er derfor minst like viktig nå som om sommeren. For mange er tradisjonelle gardiner den naturlige løsningen, men nå vrimler det av spennende, stilige og avanserte alternativer.

Plisségardiner kan for eksempel være både mer praktiske, holdbare og effektive alternativer. Dette er alternativer som gjerne kan erstatte gardiner på vinduet i moderne minimalistiske hjem, eller for å skape effekter eller bare holde solen ute. – Vi selger mye plisségardiner, og dens popularitet skyldes at det er mange farger og tekstiler å velge blant, i tillegg skjermer det for innsyn og ser samtidig veldig stilrent ut, forteller Rolf E. Sandvoll, assistant manager hos Vema Produkter AS.

Plissègardiner mest populært
Både internasjonalt og her hjemme er plisségardiner blant de nye interiørtrendene innen solskjerming og gardiner. Den populære gardinen kan redusere varmetapet fra vinduene med opp til 46 prosent, og redusere opp til 60 prosent av varmeinnslippet fra solen, hvilket er en viktig egenskap i Norge hvor solen står lavt og skinner gjennom vinduene store deler av året, forteller Sandvoll.

Rent og trådløst
Når du velger alternativer til gardiner oppnår du svært rene, moderne linjer, noe som virkelig kan løfte helhetsinntrykket av et rom. Det finnes også en tydelig tendens mot trådløse løsninger, med persienner, rullegardiner og plisségardiner som kan opereres uten bruk av synlige snorer. Mange produkter leveres nå også som helautomatiske og kan styres med en fjernkontroll – eller til og med mobilen.

Spør ekspertene om råd
Når man skal velge alternativer til tradisjonelle gardiner, er det viktig å velge stoff ikke bare ut i fra farge som skal matche interiøret. - Du bør rådføre deg med en selger for å se nærmere på hvordan tekstilen vil fungere i dagslys, direkte sollys og kveldslys for å se hvordan tekstilen endrer både farge, mønster og egenskap for inn og utsyn. Du får også kjøpt tekstiler som er antistatiske og som har flekkavisende egenskaper som beskytter tekstilen mot søl som ketchup, kaffe og lignende om man skulle være så uheldig, forteller Aamodt.

Automatisering
Automatiserte løsninger lar deg også nyte optimalt av sollys uten at for mye slippes gjennom og virker blendende, forklarer Egil Aamodt fra Markisemannen. De har spesialisert seg på løsninger som tilbyr alternativer til tradisjonelle gardiner og solskjerming. Automatiserte, utvendige persienner er for eksempel spesielt godt tilpasset solskjerming i vårt nordiske klima. De tåler mye vind, og kan reagere på skiftende lys slik at du ikke slipper inn mer lys enn du ønsker.

Sol- og varmeskjerming
Tradisjonelle gardiner skjermer for solen og innsyn, men mange alternative løsninger tilbyr noe ekstra – nemlig varmeskjerming. Det kan bli for mye sol og varme selv for oss solhungrige nordmenn, særlig når det er typisk høstvær med sterk og lav sol som kommer rett inn i stuen. Løsninger som kan monteres på utsiden av vinduet, som persienner, markiser og screen, vil stoppe svært mye av varmen. Varmereduksjonen fra utvendige persienner og screen har blitt målt til rundt 90 prosent, mens markiser kan stoppe 75 prosent av solvarmen fra å nå inn i huset.

Lys men ikke blendende
Det er mange grunner til å ville stoppe sollys både om sommeren og om vinteren, som for eksempel å hindre å bli blendet når vi ser på TV. Hvis du bor nær andre folk ønsker du kanskje å hindre innsyn. Men de fleste ønsker å oppnå alt dette samtidig som de kan slippe noe lys inn. Det er det mye lettere å regulere med de mange alternativene til gardiner, siden slike løsninger har så mange ulike justeringsmuligheter, påpeker Egil Aamodt fra Markisemannen.

Mørketid
Sist men ikke minst er det mange av oss som liker å ha det helt mørkt når vi skal sove. Her er det ingen tvil om at alternativer til gardiner vinner. Både rullegardiner, plisséløsninger og utvendige markiser kan leveres som fullstendig lystette, og du kan nyte din helt private mørketid når som helst på året. Lamellgardiner er også populært i Norge og gir et stilrent uttrykk, og er ofte å se på høye vinduer eller på moderne hus med store glassflater. Slike gardiner er praktiske da de gir mulighet for å stenge av helt eller slippe noe av solen eller lyset igjennom ved å vinkle lamellgardinene på skrå, forteller Aamodt.

7 alternativer til gardiner

  1. Persienner – reflekterer solens stråler mellom lamellene, kan slippe lys inn uten sjenerende blending
  2. Plissé – kan tilpasses de fleste typer vindusformer, tar liten plass og kommer i enormt utvalg farger og design
  3. DUETTE® gardiner – er satt sammen av to lag tekstiler som en dobbel plissegardin. Gir gode egenskaper i forbindelse med demping av varmestråling og stoppe uønsket lys. Finnes i kvaliteter fra semi-transparente til mørkeleggende.
  4. Zebra – en smart rullegardin i to-lags tekstil der tverrgående striper av åpne og lukkede felt lar deg justere åpningen ved å overlappe stripene etter ønske
  5. Rullegardin – nær sagt uendelige kombinasjoner av stoff, farger, design og tilbehør gjør dette til en virkelig unik løsning
  6. Lameller – ofte den beste løsningen for skråvinduer eller store glassflater. Moderne design gjør lameller like aktuelle hjemme som på kontoret
  7. Screen – tar lite plass og kan enkelt skjules bak fasadekledning. Lite utsatt for vind

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår