Slik lykkes du med å innrede stua

 
Slik lykkes du med å innrede stua
Å innrede en stor stue kan være utfordrende. Nøkkelen ligger i å avgrense rommet i mindre soner.

Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no | Foto: Borge, Butinox, Beckers, Tapethuset

I dag skal stua være så mangt – vi bruker den som både kino, restaurant, bibliotek, lekeplass, festlokale og soverom. Og det kan være en utfordring å innrede et rom som skal brukes til så mye forskjellig.

Ved å dele stua opp i mindre brukssoner for ulike aktiviteter, får du utnyttet det store rommet fullt, samtidig som stua blir mer ryddig og oversiktlig. Her er triksene for å lykkes med å skape klare soner i den store stua.

1. Samle møblene
Tips nummer én er å samle møblene i grupper. Da skaper du med en gang avgrensede soner i rommet. Bestem deg for hva de ulike sonene skal brukes til, så blir det også enklere å innrede.

2. Legg tepper på gulvet
Avpassede tepper er ikke bare pene å se på og behagelig å trå på, de har også en praktisk funksjon. Ved å ramme inn de ulike sonene med et gulvteppe, vil de bli enda tydeligere definert.

3. Bruk ulike farger
Farger er et effektivt middel for å lage tydelige skiller i rommet. Bruk gjerne ulike farger på veggene i ulike deler av stua. Vil du for eksempel avgrense tv-området fra resten av rommet, kan du male veggene her i en litt mørkere farge enn resten av stua. Velg farger som går godt sammen, slik at det ikke oppleves rotete.

4. Bruk tapet
Tapetser et hjørne eller én eller flere vegger, og vipps! – du har markert en avgrenset sone.

5. Benytt ulikt lys
God og riktig belysning er viktig for å gjøre de ulike områdene av rommet tydeligere. Det er ingen tvil om at de ulike sonene krever ulikt lys. Tilpass belysningen til sonens bruk.

6. Kombiner gulv
Ulike gulvtyper, eller ulike design av samme gulvtype, kan kombineres for å avgrense områdene i rommet på en spennende måte.

7. Tenk helhet
Selv om stua deles inn, er det viktig å tenke helhet. Og i en stor stue med mange soner, er det ekstra viktig at de ulike ikke konkurrerer med hverandre, men heller spiller på lag. Rommet bør ha en rød tråd for at det ikke skal oppleves rotete. Bruk gjerne farger og tekstiler til å binde rommet sammen og skape en helhet.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår