Slik maler du huset raskest mulig

 
Slik maler du huset raskest muligMYE MALING: En god pensel av kvalitet tar opp mye maling, så du slipper å dyppe så ofte. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)
Med riktig verktøy, den rette malingen og noen gode triks, kan du spare mye tid når du maler fasaden.

Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Det å male huset kan virke som en stor og tidkrevende oppgave. Men ved å følge noen enkle tips kan du spare mye tid, og du får mer tid til overs til å gjøre ting du faktisk har lyst til – som å være med familie og venner og nyte sommerværet. Her er tipsene for å male huset raskest mulig:

  • Ha utstyret i orden: Sørg for å ha alt du trenger tilgjengelig, så slipper du å bruke tid på å kjøre til fargehandelen mellom slagene.
  • Gjør godt forarbeid: Legger du litt energi i forarbeidet, blir selve malejobben enklere. Vask fasaden, skrap vekk blærer og skader, fjern eventuell løs maling, slip ujevnheter og grunn alt bart treverk. Gjør unna forarbeidet helgen før du skal male, så rekker treverket å tørke.
  • Dekk godt til: Ved å maskere rundt vindusruter og dører, dekke til terrassegulvet og grunnmur, slipper du å bruke tid på å fjerne malingsøl.
  • Velg kvalitetsmaling: En maling av god kvalitet har en konsistens som gjør at den er lettere å påføre og gir mindre sig. I tillegg finnes det i dag malinger med en rekke ekstrafunksjoner og smart teknologi, som blant annet sørger for å ta mer maling opp i penselen.
  • Bruk rull: Ved å påføre malingen med rull, maler du dobbelt så fort. Bruk en eksteriørrull til å få malingen opp på veggen, og en pensel til å etterstryke for å jevne ut strukturen og få en fin finish – og ikke minst komme til i kriker og kroker. Med en god rull og kvalitetsmaling får du lagt på nok maling, slik at fasaden blir tilstrekkelig beskyttet.
  • Velg en kvalitetspensel: Når du maler med pensel, er det viktig å tenke på penselens evne til å ta opp maling. For jo mer maling du klarer å få på penselen på ett dypp, jo lenger kan du male før du må dyppe igjen. Ved å redusere antall dypp, sparer du mye tid. Gode pensler fordeler også malingen jevnt og mister ikke bust.
  • Bruk forlengerskaft: Ved å sette både rull og pensel på langt skaft, øker du rekkevidden betraktelig både i høyden og til sidene, og du kan male en mye større flate uten å bøye og strekke deg for mye. Det er også mye bedre for kropp og rygg.
  • Jobb to og to: Ikke bare er det hyggeligere, det går også raskere! Førstemann påfører malingen med rull og sistemann etterstryker med pensel. Hvis begge bruker forlengerskaft, er dere ferdig før dere vet ord av det!
 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår