Slik tryller fargehandler Andreas (41) med farger i stuen

 
Slik tryller fargehandler Andreas (41) med farger i stuenTak og vegg er malt med en ultramatt malingen i fargen «Time 18 – Glass Hall».
Før var stuen i Asker grå og kjedelig. Nå er den lun og koselig for familien på tre. – Farger i hjemmet gir mer velvære, sier Malersvenn Andreas (41) som drifter to fargehandelsbutikker i Oslo.

Tekst: Anna Leikanger Voje/ifi.no      Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no, Robert Walmann/ifi.no 

I et stort, hvitt hus på Hyggen i Asker bor malersvenn Andreas sammen med kona si og sønnen på fire. Da juletiden kom hadde de sett nok av de hvite og grå veggene, og bestemte seg for å forvandle stuen til et koselig og trivselsskapende sted for familien. Mens han har driftet to Flüggerbutikker i Oslo, har Andreas i løpet av en måned malt alle overflater, laget listefri løsning, byttet ut gulvet og satt inn nye vinduer.

– Det var viktig for familien å ha en stue der vi kan trekke oss tilbake i en lun sofakrok, og omgi oss med farger og teksturer som gjør oss vel, sier Andreas.

 Alt håndverk har han gjort selv, men fargevalg etterlot han til fargeekspertene.

– Hemmeligheten for å finne fargene som skapte det uttrykket jeg ønsket, og ikke minst hvilke farger som harmonerer med hverandre, var å bruke en av kjedens fargekonsulenter, forteller han. De er flinke til å konvertere det du sier til en konkret fargepalett.

Fra terrasseutgang til koselig TV-krok
Der det før var terrassedører som begrenset interiørmulighetene, er det satt inn et vindu som passer perfekt over den lekre veloursofaen. Kontrastveggen som da var malt med grå kalkmaling har fått et sprekt, to-tonet uttrykk med metallisk sparkelmaling.

Før var stuen hvit, med grå kalkmaling på kontrastveggen.

Nå har de en koselig TV-krok med harmonerende farger og en unik og personlig kontrastvegg.

– Vi hadde nettopp tatt inn den metalliske sparkelmalingen i butikkene, og jeg synes den er dødskul og annerledes. Den påførte jeg med bredsparkel i tilfeldige bevegelser, og nå har vi et kunstverk av en vegg som ingen andre har. Mer personlig og unikt får man det ikke, sier han.

Et sted for avkobling
I den andre enden av stuen har familien en nydelig panoramautsikt mot Oslofjorden. Der ble fire vinduer byttet ut med tre store og listefrie vinduer. Både tak og vegger har fått den duse, avslappende brunrosa fargen «Time 18 – Glass Hall», med en ultramatt maling. Den vakre utsikten og lune fargen danner en herlig sone for kontemplasjon.

Før var det hvite vegger og vinduer i ulik størrelse på denne siden av stuen.

Nå har tre store vinduer blitt satt inn, og veggen fått en dus og behagelig rosatone.

Tak og vegg er malt med en ultramatt malingen i fargen «Time 18 – Glass Hall».

– Her er det rom for å ta en nødvendig time-out på en av sjeselongene og lese en bok, høre på musikk eller bare tenke, mens man nyter synet av det vakre havet. Det er en helt annen atmosfære her når taket er malt i samme farge som veggen, sier han.

Detaljer gjør underverker
Ved overgangen fra stuen til kjøkkenet har han malt den hvite døra matt sort. På veggen ved siden av har resten av sparkelmalingen blitt brukt til å skape en annerledes, symmetrisk oppmerksomhet.

Denne sonen var fargeløs og manglet personlighet.

Andreas har malt den hvite døra matt sort, og et symmetrisk rektangel på veggen med en sparkelmaling i den to-tonede fargen «Element».

–  Det er utrolig hvordan disse detaljene forandret hele uttrykket totalt. Etter jeg malte døra og rektangelet på veggen har denne sonen gått fra å være flat og kjedelig, til livlig og spennende, sier han.

Listefritt for det moderne uttrykket
Gulv-, tak-, dør-, og -vinduslister er fjernet. Langs gulvet er det lagt lyslister, og rundt døra er det nye karmlister. Over panoramautsikten har Andreas laget en spotkasse av inkassingslister.

Her ser du de gamle listene som var rundt vinduene og langs taket.

Spotkassen er laget med en innkassingslist fra Deco Systems, som originalt var 15x15 cm. Andreas har selv skjært til høyden for å passe hans preferanser.

– Spotkassen er jeg ekstra fornøyd med. Her har jeg nemlig skåret til høyden selv, slik at den er lengre i dybden enn i høyden. Listene og spotkassen var det bare å lime opp. Å gjøre det listefritt rundt vinduene tok litt tid, så neste gang kommer jeg nok til å bruke ferdige smygplater, sier han.

Malersvenn Andreas (41) har forvandlet stuen sin fra grå og kjedelig til lun, koselig og personlig. 

Alt i alt er familien kjempefornøyde med den nye stuen, og nyter hjemmetiden som aldri før.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår