Slik velger du gulv til sommerhytta

 
Slik velger du gulv til sommerhyttaHytta er vårt andre hjem, og vi bør velge et gulv som både er pent, som tåler en trøkk og som er enkelt å vedlikeholde. (Foto: Siri Møller/ifi.no)
På hytta vil vi bruke tid på å kose oss og slappe av, og vi vil føle nærhet til naturen. Her er ekspertenes tips til gulvene som gir deg muligheten til nettopp det.

Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no / Foto: Siri Møller/ifi.no, Tarkett og Pergo

– Hytta er vårt andre hjem, men vi har ofte en annen livsstil der. Ytterdøren står åpen hele dagen, vi har flere gjester, og vi prioriterer tid til å kose oss, sier Ingeborg Bigum Borgen hos Tarkett.

Lettstelt og enkelt

Hun mener at du derfor bør tenke både estetisk og praktisk når du velger gulv til sommerhytta.

–I tillegg til at gulvet skal være pent, bør det være lettstelt. Da slipper du å bruke av din dyrebare fritid til unødig rengjøring og vedlikehold, sier hun.

– Velg et gulv som er lett å legge, enkelt å vedlikeholde og som tilfører interiøret det uttrykket du ønsker deg, råder hun.

Solid og lite vedlikehold

Ifølge Bigum Borgen er det ett gulv som peker seg spesielt ut som det optimale gulvet for sommerhytta.

– Klikkvinyl med integrert trinnlydsdemping er det ultimate gulvet. Da trenger du i hvert fall ikke å bekymre deg om minsten løper inn med støvlene på, hunden sklir inn på klørne, eller om dryppende vått regntøy eller badetøy slenges på gulvet. For de lettlagte vinylgulvene er svært robuste, og tåler høy belastning og vannsøl, sier hun.

Vannbestandig laminat

Leif Johansen, teknisk sjef hos Pergo, ville valgt laminatgulv med vannavvisende egenskaper.

– For det første er laminatgulv av det mest slitesterke og ripefaste du kan legge i et rom. Og der du kommer inn med sand, vann og fuktige ben finnes også ekstra fuktsikre laminatgulv, som fint tåler vannsøl. Det tåler også mye varme og sollys, bleker ikke, og vil holde seg i samme farge i år etter år uten at det påvirkes av tidens tann, forklarer han.

– Samtidig får du et gulv med en overflatestruktur som er tilnærmet lik parkettgulv, så de fleste vil ha vansker med å se forskjell, utdyper Johansen.

Naturens valg

Skal du holde det helt naturlig på hytta, kan du velge et gulv av ekte tre. Bigum Borgen tror mange ønsker å ta naturen med helt inn.

– På hytta er det like fint å ha en helt lys parkett, som et mørkt gulv med mer varme og sjel. Brede planker i nordisk design passer godt til måten vi nordmenn liker å innrede våre fritidshus, og ikke minst elsker vi følelsen av å gå med bare tær på ekte treverk. Det gir oss følelsen av å komme enda tettere på naturen, sier hun.

Renessanse for rull

Et annet smart valg på hytta, mener hun er vinyl på rull.

– Vinyl på rull har fått en ny renessanse. Det finnes i så mange lekre mønstre og farger, at her er det muligheter for å finne noe for enhver smak. Vinylgulv er smarte og lekre, og de har vært benyttet i norske hytter i alle tider. Du kan enkelt legge vinyl i hele hytta, og få et fantastisk holdbart og tøft gulv. Den myke og varme overflaten gjør at det er godt å gå på, og det tåler høy belastning. Lett å rengjøre er det også, sier hun.

Til hyttebadet

På badet er vinyl på rull førstevalget for Bigum Borgen.

– Med våtromsvinyl på badegulvet, blir det 100 prosent tett, og behovet for varmekabler blir heller ikke så stort da det føles mykt og varmt å gå på. Få hjelp av en profesjonell installatør som legger vinylen på badet, avslutter hun.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår