Slik velger du riktig farge på solskjermingen

 
Slik velger du riktig farge på solskjermingenÅ bruke farger gir rommet karakter og er nøkkelen til å styre stemningen i rommet.
Solskjerming er en investering, så det er fullt forståelig at mange velger hvite og grå alternativer fordi man er redd for å gå lei fargen over tid. Like vel er det også noe med at man kanskje ikke skal la frykten for å bli lei av en farge vinne over muligheten til å skape et hjem med identitet og karakter? Under får du noen tips til hvordan du faktisk kan velge en farge, løfte rommet og samtidig være ganske sikker på at du ikke går lei med det første.

Bruk farger!
Å bruke farger gir rommet karakter og er nøkkelen til å styre stemningen i rommet.

Kort fortalt bidrar kjølige farger til å fokusere, kjøle ned og distansere den som er i rommet, mens varme farger inviterer og omfavner. Dette betyr også at kjølige farger gjør rommet større og at varme farger gjør rommet mindre. Tommelfingerregelen er derfor at du ikke skal bruke sterke, varme farger i små rom – det vil fort føles kvelende. Varme farger kan derimot brukes i store og upersonlige rom, for å gjøre de mer koselig og intime.

Fokusvegg
Mange ønsker en fokusvegg i f.eks stuen. Denne kan du faktisk lage med solskjermingen din. I havet av muligheter som finnes av strukturer og materialer har du mye å velge mellom. Sjekk for eksempel denne flotte spisestuen:

Redd for å bli lei fargen?
Er du redd for at du blir lei av fargen, velg en litt dus/skitten tone. Duse toner demper også effekten fargen gir, slik at en kald farge f.eks ikke blir fult så kald.

Farger på solskjerming utvendig
Når du velger farge til fasaden – velg en farge som matcher eller harmonerer med fasadefargene. Hent farge fra sprosser, vegg eller detaljer på huset ellers. Store husfasader kan godt brytes opp med fargefelter hentet fra f.eks sprosser og detaljer, mens små husfasader blir mer helhetlig om du velger solskjerming som matcher hovedfargen på huset.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår