Slik velger du riktig høytrykksvasker

 
Slik velger du riktig høytrykksvasker
Nå begynner det å bli tid for å finne frem utemøblene, klargjøre uteplassen for sesongen, og vaske bilen, båten og motorsykkelen. Uansett behov og bruksområde finnes det en høytrykksvasker til oppgaven, som raskt får skikk på både store og små områder.

STIHL har tilbudt høytrykksvaskere i over 25 år og har et bredt utvalg av maskiner av høy kvalitet, fra kompakte modeller perfekte til hjemmefiksing til de som passer for litt tyngre bruksområder. For privat bruk og mindre proffjobber har STIHL hovedsakelig fire modeller, og hvilken som er den beste, avhenger av bruksområde og hvor mye maskinen brukes.

– En høytrykksvasker er et veldig praktisk hjelpemiddel, og jeg våger å påstå at vi har en maskin for de fleste behov. Mitt tips er å velge en høytrykksvasker av høy kvalitet som er enkel å bruke og har riktig ytelse for oppgaven. At den er ergonomisk og har høy funksjonalitet er to andre, viktige spørsmål som er verdt å tenke på, sier Mats Gustafsson, nordisk produktsjef i STIHL.

Foruten å velge rett maskin finnes det også viktige ting å tenke på under bruk.

– Husk å tilpasse vanntrykket etter underlaget og å bruke rett rengjøringsmiddel. Har du for eksempel en terrasse av hardere treslag, kan du bruke vaskebørste eller terrassevasker montert på høytrykksvaskeren. For litt mykere treslag er det nok best med manuell rengjøring med børste, eller at trykket på høytrykksvaskeren justeres ned. Og sist, men ikke minst vil jeg slå et slag for tradisjonell såpe godt alternativ til rengjøringsmiddel for sensitive treslag, sier Mats Gustafsson.

Komfortabel bruk
STIHL tilbyr høytrykksvaskere med ulik ytelse som alle er designet for komfortabel og rask bruk med gode resultater. Maskinenes komponenter er av høy kvalitet, f.eks. er pumpehodet i aluminium eller messing, og alle rotormunnstykkene laget i rustfritt stål – som for de større modellene er forsterket med keramisk belegg for ekstra slitestyrke.

I den såkalte kompaktklassen finnes det tre brukervennlige og smidige høytrykksvaskere utviklet for rengjøringsarbeid rundt huset, i hagen og f.eks. til vask av bil.
I mellomklassen finnes det en modell for ekstra besværlig smuss i f.eks. garasje og verksted, og som med arbeidstrykk på opptil 150 bar hovedsakelig er beregnet for krevende huseiere og proffe brukere.

– Kvalitet er et av våre nøkkelord, og produktene skal være enkle og behagelige i bruk. Derfor har våre høytrykksvaskere blant annet et komfortabelt håndtak med svivel- og hurtigkobling som minimerer risikoen for krøll på slangen, og det er alltid lett å justere arbeidstrykket uansett om det er på lansen eller rett på maskinen, sier Mats Gustafsson.

Eksempler på funksjoner:

  • Samtlige høytrykksvaskere fra STIHL har et robust håndtak for enkle løft og lasting. RE 90 har et fast transporthåndtak, mens øvrige modeller er utstyrt med et teleskophåndtak som forenkler transport og oppbevaring.
  • Når det gjelder motorer, har RE 90 en universalmotor, og modellene i mellomklassen har en børsteløs motor som gjør dem enda mer robuste og slitesterke.
  • Plus-betegnelsen som er på de fleste modellene, står for den ekstra komforten som følger med de smarte detaljene, som fleksible kabelkroker som eliminerer tidkrevende håndtering av ledningen, og slangetrommel med sammenleggbar sveiv.
  • Til høytrykksvaskerne og for spesielle rom og rengjøringsbehov leveres maskinen med mye tilbehør, deriblant rengjøringssett for kjøretøyer, roterende børster og terrassevasker.
  Kompaktklassen Mellomklassen
  RE 90 RE 110 RE 130
PLUS
RE 170
PLUS
Arbeidstrykk (bar) 10-100 10-110 10-135 10-150
Effekt (kW) 1,8 1,7 2,3 3,3
Høytrykksslange (m) 6 7 9 12
Strømkabellengde (m) 5 5 5 5
Vekt (kg) 9,8 17,6 21,2 31
 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår