Smart og trendy på kjøkkenet

 
Smart og trendy på kjøkkenetMYK STRÅLE: Per Christian Olsen hos Hansgrohe mener kundene vil ha mer funksjonalitet. − Vår nye kran «Aquno M84» har ny teknologi hvor man velger mellom vanlig stråle eller silkemyk «PowderRain» stråle i front av kranen, sier han. (Foto: Hansgrohe/Rørkjøp)
Fremtidens kjøkkenkraner og vasker byr på mye spennende. Skjærefjøler tilpasset vasken, kraner med kullsyre og berøringsfri «PowderRain»-stråle, er blant finessene melder Rørkjøp.

Tekst: Robert Walmann/ifi.no

– Vi merker godt at forbrukerne har blitt mer opptatt av miljø, men de er fortsatt veldig opptatt av stiluttrykk. Det setter større krav til at produsentene utvikler produkter med kvalitet som varer og er med på å bidra til å redusere bruk og kast-mentaliteten, sier markedsdirektør i Rørkjøp, Cecilie Bjørnerud Knap.

En av landets største
Med mer enn 400 bedrifter er Rørkjøp en av Norges største rørleggerkjeder og de setter høye krav til sine leverandører.
– Våre partneres produkter er kvalitetssikret og det gir en trygghet for at forbruker ikke bare får lekkert design, men funksjonelle løsninger som gir varighet over tid, understreker hun og legger til at nye, funksjonelle løsninger som de ser kommer mer av i 2020, gjør hverdagen mer effektiv på kjøkkenet.

Multifunksjonelle vasker
Det kan også Rørkjøp-partner Geir Norman-Pedersen hos NIBU bekrefte.
– Kjøkkenvasken er en arbeidsstasjon. Her skal du kunne forberede råvarer med tilbehør som skylleskåler og skjærefjøler tilpasset vasken. Utgangspunktet for valg av kjøkkenvask bør være å stille seg spørsmålet: − Hva skal jeg bruke vasken til? Det å skylle store gjenstander krever en stor kum. Vasker du mye opp, kan et «rillefelt» eller en ekstra kum være hensiktsmessig. Går alt i oppvaskmaskinen, trenger du kun en kum. Jeg tror også vi vil se mer av multifunksjonelle kjøkkenvasker og et godt eksempel på dette er vår nyhet «Blanco Etagon». Her får du kum, profilkant og skinner som muliggjør parallelt arbeid på tre nivåer, sier han.

Bærekraftig kjøkkenkran med kullsyre
Emilie Bjerke representerer Grohe som også er partner i Rørkjøp. Hun merker seg at etterspørselen av miljøvennlige produkter øker, og at kundene ser etter innovative løsninger som kan kombinere dette med design. Grohes løsning «Blue Home» byr på en kjøkkenkran med integrert filter og kullsyrefunksjon.
− Med dette blir behovet for drikke fra plastflasker mindre. Samtidig som dette både forbedrer smaken og kvaliteten på vannet vi drikker. (1) En undersøkelse viser at «Blue Home» kan redusere opptil 60 prosent CO2-utslipp, sammenlignet med flaskevann fra butikken. Høsten 2019 lanserte Grohe også dette vannsystemet i farger for å imøtekomme den populære trenden blant sluttforbrukerne, forteller hun.
(Kilde: [1] Carbon footprint study by the Georg August University of Göttingen on GROHE Blue (2013).

Silkemyke stråler
Hos Rørkjøp-partner Hansgrohe, forteller Per Christian Olsen at forbrukeren er mer opptatt av design enn tidligere.
− Etterspørselen etter slanke, minimalistiske kraner øker. Vi ser også en klar vridning mot ulike overflater på kranene. Det betyr ulike farger, spesielt matt sort, men også messing, kobber og børstede overflater. En annen stor trend er funksjon. Det kan være uttrekksdusj og berøringsfrihet. Vår nye kran «Aquno M84» har ny teknologi hvor man velger mellom vanlig stråle via den tradisjonelle kranen, og en silkemyk «PowderRain»-stråle i front av kranen for vask av hender, skylling av tallerkener eller til å vaske og skylle grønnsaker. Praktisk og lekkert.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår