Snart skolestart – her er 4 nyttige tips

 
Snart skolestart – her er 4 nyttige tipsHOLD ORDEN: Med magnetmaling kan de minste holde orden i egne saker, som ukeplaner, beskjeder og huskelapper – og selvfølgelig leke seg litt også. (Foto: Alanor)
Nå er det ikke lenge til mange spente små skal begynne på skolen. Da melder det seg et behov for en god plass å gjøre lekser. Her er 4 smarte tips for å få barnerommet klart til skolestart.

Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Enten de skal begynne på skolen for første gang eller de rykker opp et trinn, er det kanskje behov for å oppdatere lekseplassen til barna litt. Det gjelder å skape arbeidslyst og orden og legge til rette for kreativ utfoldelse. Her er tipsene du trenger for å skape en god lekseplass for de små i huset:

1. Skap en plass de vil være
Det første og kanskje viktigste tipset: lag en lekseplass der barna faktisk ønsker å oppholde seg. La de selv være med på å plukke ut farger, tapeter og mønstre. Lærelysten går kanskje opp et par hakk hvis de får sitte en plass de liker, blant farger og motiver som motiverer dem.

2. Skal en plass de kan få utløp for kreativiteten
Det finnes mange smarte løsninger som er godt egnet til å få fart på kreativiteten. Lag en tavle med tavlemaling eller whiteboardmaling over skrivebordet, eller heng opp selvklebende tavlefolie med på skapdøren eller fest det på pulten. Her kan barna tegne og skrive alt de orker, uten at vegger eller møbler tar skade av det.

3. Skap en plass de kan holde orden på lapper og beskjeder
Med skolestart kommer også beskjeder, ukeplaner og huskelapper. Da er det smart å holde orden i sakene. Maler du med magnetmaling, kan du henge opp det du ønsker. Det kan fint også kombineres med tavlemaling, så man får to funksjoner i ett.

4. Skap en plass de kan lære
Du kan fint inspirere til læring rett på veggen. Det finnes mange kule tapeter som kan reflektere barnas interesser og samtidig være dekorative og lærerike. Det trenger absolutt ikke å være kjedelig for å være lærerikt! Hva med et kart, alfabetet eller kanskje verdensrommet?

Nøkkelen til en god arbeidssone ligger i motivasjon, kreativitet, lærelyst og orden. Legg til rette for det, så kanskje leksedagene blir litt lettere å takle.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår