Sterkeste boligmarkeder i Norge i 2020

 
Sterkeste boligmarkeder i Norge i 2020Foto: Solfrid Sande.
- Eiendom Norges regionsrapporter for fjerde kvartal 2020 viser store regionale forskjeller i boligprisene. Det er normalt at boligprisene synker i fjerde kvartal. Dette har også skjedd i 2020, for eksempel, på Sør- og Vestlandet utenom Bergen, mens vi ser en unormalt sterk vekst for fjerde kvartal å være i Oslo og Østlandet, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridse

Eiendom Norge presenterer boligprisstatistikk for fjerde kvartal 2020 i syv regionsrapporter, henholdsvis Viken m/Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark, Agder og Rogaland, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge.

I tillegg publiserer Eiendom Norge den årlige boligtyperapporten for 2020. Den viser kvadratmeterpriser og priser for enebolig, delt bolig og leiligheter målt som årlig gjennomsnitt.

Regionsrapportene har oversikt over boligprisutviklingen i bydeler i de store byene og mange norske kommuner. Boligtyperapporten har oversikt boligpriser for 98 kommuner og bydeler i Norge.

Sterkest utvikling
- Sterkest utvikling i fjerde kvartal hadde Kragerø med en oppgang på 3,4 prosent, mens Lindesnes hadde svakest utvikling med en nedgang 3,2 prosent, sier Lauridsen.

- Det har vært et annerledes år i boligmarkedet i 2020, og vi har hovedsakelig grunnet lave renter fått en sterk oppgang i boligprisene over landet i 2020. Sterkest utvikling i 2020 hadde Kragerø med en 4-kvartalsvekst på 19,0 prosent. Svakest utvikling hadde Hammerfest med en 4-kvartalsvekst på 0,1 prosent, sier Lauridsen.

- Nasjonalt i 2020 hadde leiligheter, eneboliger og delte boliger en sterk prisutvikling målt som gjennomsnittspriser. Sterkest utvikling var det for leiligheter og delte boliger, sier Lauridsen.

- Rapporten illustrerer de store forskjellene i boligprisnivå i Norge. Og med høye byggekostnader over hele landet illustrerer rapporten de utfordringene Norge har på tilbudssiden i boligmarkedet. I svært mange områder er boligprisene for lave målt mot nybyggprisene, og spesielt nybyggsprisene for leiligheter, som FNs bærekraftsmål legger opp til at vi skal bygge mer av.

- Skal Norge kunne bygge de estimerte 300 000 nye boliger på 2020-tallet må myndighetene og boligbyggerne jage kostnadsdriverne for byggekostnadene, sier Lauridsen.

De ti sterkeste områdene i det norske boligmarkedet i 2020 var:

1. Kragerø 19,0 prosent.

2. Bydel Gamle Oslo, Oslo 11,4 prosent.

3. Halden 11,2 prosent.

4. Lier 11,1 prosent.

5. Bydel Grünerløkka, Oslo 11,0 prosent.

6. Bydel Sagene, Oslo 11,0 prosent.

7. Bydel St. Hanshaugen, Oslo 10,7 prosent.

8. Sandefjord 10,4 prosent.

9. Bydel Frogner, Oslo 10,4 prosent.

10. Bydel Bjerke, Oslo 10,1 prosent.

NB! Prisene og prisutvikling i boligtyperapporten og regionsrapporten kan avvike noe fra den månedlige Eiendom Norges boligprisstatistikk.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår